Adıyaman’da Yerel Gazete Satış Bürosu açıldı

AGAD’dan Güneydoğuda bir ilkAdıyaman’da Yerel Gazete Satış Bürosu açıldı

Cemiyet - 01-04-2013 12:30

Adıyaman’da Yerel Gazete Satış Bürosu açıldı

Üç yıl gibi kısa bir süre önce kurulmasına rağmen düzenlemiş olduğu etkinliklerle adında sıkça söz ettiren Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Güneydoğu’da bir ilke imza atarak yerel gazete satış bürosunu açtı.

Açılışını, Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyetinin üçüncü kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlediği ‘Basın ve Demokrasi’ konulu panele panelist olarak katılmak için Adıyaman’a gelen Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Ümit Zileli ile birlikte Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ın yaptığı Yerel Gazete Satış Bürosu hizmete girdi.

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti’nin açtığı Yerel Gazete Satış Bürosunun Türkiye’ye örnek bir çalışma olduğunu belirten TGF Başkanı Sertel, gittiği yer ilde bu çalışmayı belediye başkanlarına önereceğini ifade etti. Sertel, “Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti’nin yapmış olduğu bu çalışma Türkiye’ye örnek olabilecek olan bir çalışma. Bu manada Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ı tebrik ediyorum. Gittiğim her ildeki belediye başkanlarına bu örnek çalışmayı anlatacağım. Yapılan bu çalışmanın amacı yerel gazetelerin halka daha kolay ulaşımını sağlamaktır. Bu manada Adıyaman halkını da yerel gazeteleri oralardan satın alıp destek olmaya davet ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Yerel basının halkın gözü kulağı olduğunu belirten Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ilin yetkilileri olarak yerel basına her zaman destek olacaklarını ifade etti.

Başkan Büyükaslan açılışı esnasında yapmış olduğu açıklamada; “Basın bizlerin gözü kulağı. Adıyaman ilindeki basın kuruluşları, çok güzel işler görmekte. Son yıllarda ilimizde basın alanında güzel gelişmeler yaşandı. Basınımız bizlerin gözü kulağı ve sesi olmaktadır. Onlar bu güzellikleri yaparken bizlerde ilimiz basını adına elimizde geleni yapmaya gayret ediyoruz. Adıyaamn Faal gazetecileri cemiyetinin talebi üzerine ilimiz yerel gazetelerinin satışa sunulacağı bu büfenin izni noktasında biz de onlara yardımcı olduk. İlimize hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Ümit Zileli ise, “Adıyaman’a böyle bir büro kazandıran Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti başkanını ve yönetimini tebrik ediyorum. Büronun hazırlanmasında ve faaliyet geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan ise “Cemiyetimizin kuruluş yıldönümü münasebetiyle çok değerli konuklarımızın katılımı ile bir panel düzenlemenin ve bunun yanı sıra yerel gazetelerimizin satılabileceği bir büfeyi hizmete geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gazete satış büfemizin hizmete girmesi noktasında gerekli izni ve desteği veren Belediye Başkanımız Necip Büyükaslan’a ve özel mülkiyeti alanına büfemizi yerleştirmemize destek olan değerli işadamımız Mustafa Sucu’ya cemiyetim ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim.”

Yerel Gazete Satış Bürosunun açılışından sonra TGF Başkanı Atilla Sertel ve Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan yerel gazetelerden satın alarak destek oldular.

 

DİĞER HABERLER
AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Yönetimde Yer Aldı

15-04-2018 - Cemiyet

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

İl Genel Meclis Başkanı Erdoğan’dan AGAD’a Ziyaret

12-12-2017 - Cemiyet