Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış törenine Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Prof. Dr. Seyit Temir, Fakülte Dekanları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, Adıyaman Süryani Cemaati Metropoliti Ğriğoriyos Melki Ürek, Kamu Kurumlarının Müdürleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.
Gençlik Meydanında tören alanında düzenlenen açılış programında üniversite Halkoyunları Ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı.
“Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, şunları ifade etti:
“7. Bahar Şenliklerimiz dikkatlerinizi de çekeceği üzere yaklaşık yüzde 80’i Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen, ortaya konan etkinliklerdir. Biz genel itibariyle öğrencilerimizin hayata aktif insanlar, etkin insanlar olarak hazırlanmasını düşündük ve bununla ilgili çalışmalarımızı yoluna koyduk. Öğrencilerimizin seyirci toplulukları olmasını istemiyoruz; aktif, alanda oyuncu olan özellikleri olan, birbirilerinden farklı meziyetlerini ortaya koyan, geleceği kuşatan, geleceği karşılayacak özellikleri olan insanlar olmalarını hedefledik. Bahar şenliklerimiz de bunun bir göstergesidir. Etkinliklerimiz içerisinde sanatsal, edebi, kültürel ve sportif birçok etkinliği bir arada görme fırsatı bulacağız. Öğrencilerimizin eğlenmesi amacıyla düzenlediğimiz şenliğimizde öğrencilerin kendi meziyetlerini ortaya koymuş olmaları bizim belki de iftihar edeceğimiz en büyük husustur.
Dünya büyük teknolojik gelişmelerin yaşandığı, gelişmiş toplumların teknolojik başarılar için uzayda bir çok araştırma yapıldığı ve yeryüzünde bir çok teknolojik yenilikle çalıştığı günümüzde bizim insanımızın da kendini buna hazır olması ve hazır hissetmesi için eğitimcilere büyük görevler düşmektedir. Türkiye toplumunun üniversitelerden beklentisi budur. Bu, geleceği karşılayacak gençlerin hazırlanmasıdır. Dünyada şu anda çalışmalarıyla bizlerden daha iyi durumda olan toplumları biliyoruz. Bizlerin de üniversitelerden başlayarak ve mutlaka farklı çalışma ahengi içerisinde kendimizi buna adapte etmemiz gerekmektedir. Bunu her kademede yapabilmek için önce üniversitelerin anlaması gerekir. Anlamsız güç ve birbirine ispatlarla vakit geçirmeler küçük toplumların küçük yaklaşımlarıdır. Basit yaklaşımlar insanları ancak kendi çerçevelerine gömecektir. Bizim vizyonumuzu, ufkumuzu ilerlemiş toplumlar düzeyine eriştirmemiz gerekir. Muasır medeniyet seviyesine erişme idealini yakalamak için toplumumuzun her bireyinin sürekli çok çalışan bir şekilde olması gerekir. Çok çalışmak herkesin harcıdır. Ama zor yerlerde, yapılamaz gibi gözüken uzak ufuklarda, başarıların olması gereken yerlerde çalışmayı hedeflemek, bunun için çalışmak düz ovada çok çalışmaktan çok daha iyidir. Düz ovada ırgat olacağımıza tepelik yerlerde madenler arayalım. Cevherler geliştirelim, işleyelim, yarışalım. Gençler sizlere güveniyoruz. Eğlenirken dahi öğrenmenizi, öğrenirken de eğlenirmiş gibi çalışmanızı hedefliyoruz. Bu bahar şenliklerinin sizlerde önemli değişimler sağlayacağını ümit ederek hepinizi sevgiyle, saygıyla geleceğe emanet ediyorum.”
Törende Üniversite Halkoyunları Ekibi bir gösteri gerçekleştirdi.
Akabinde Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ve beraberindekiler Üniversite Sanat Galerisi Sergi Salonuna geçerek Adıyamanlı ve Adıyaman’da yaşayan sanatçıların eserlerinden oluşan, Fatih Karakaş ve Hacettepe Üniversitesi’nden konuk sanatçı Kerem İşcanoğlu tarafından gerçekleştirilen Workshop’un yer aldığı “Yansımalar” isimli karma sergiyi gezdiler. Sergide yer alan eserler hakkında sanatçılardan bilgi aldılar.
Daha sonra sanat çadırları ve stantların açılışı yapıldı.
Bu yıl yedincisi düzenlenen 8-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında 3 gün sürecek olan Bahar Şenlikleri, zengin içeriği ile dikkat çekiyor. Şenlikler kapsamında birçok konser, dinleti, film gösterimi, açık hava gösterisi ve spor müsabakası gerçekleştirilecek.














