11.Geleneksel Zerban Şenlikleri

Zerban’dan Barış Sesleri Yükseldi

Pınarbaşı - 23-08-2012 16:06

11.Geleneksel Zerban Şenlikleri

Pınarbaşı kasabasında her yıl yapılan ''geleneksel 11.Zerban şenlikleri'' yapıldı,

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Pınarbaşı belediye başkanı Mehmet Çalğan,3,5 yılda yaptıkları hizmeti anlatarak şeffaf bir belediyecilik yaptıklarını söyledi.

Başkan Çalğan yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

''Pınarbaşı belediye başkanı olarak bugüne kadar şeffaf yönetim anlayışı ile hareket ettik.3,5 yıllık başkanlığımda eski dönemden kalan 1 triliyon borç parayı ödedim. Bugün Belediyemizin borcu kalmamıştır. Yaptığımız hizmetleri ise hepiniz gördünüz. Seçimlerde bize karşı yürütülen kampanyalarda bizim gelmemiz durumunda her şeyin   berbat olacağını iddia edenler, bugün halkın arasına çıkamayacak durumdalar. Biz hesap veriyoruz. Vereceğiz. Şeffaf bir yönetimle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizim gelmemizi istemeyen güçler bizim üzerimizden çok pis oyunlar oynadılar. Geldiğimiz durum itibari ile o siyasilere belediyeciliğin nasıl yapıldığını gösterdik. Zerban şenliklerinin insanlığa barış getirmesini diliyorum. Umarım Bu şenlikler bu meydan da ortadoğu halkları  başta olmak üzere tüm dünyaya barış getirir.''dedi.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalğan’dan tarihi konuşmasında Ak parti sözcüsü Hüseyin Çelik’in ‘’birkaç Mehmet ölmüş ne var’sözüne atıfta bulunarak, ‘’onun canı yanmıyorsa da bizim canımız yanıyor. Adı âli olsun, Mehmet olsun hasan olsun. Ne olursa olsun bu topraklarda artık savaş istemiyoruz. Ölüm istemiyoruz. Barış ilada barış diyoruz’’dedi.

 

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kendine has üslubuyla bir konuşma yaptı. Hükümete yüklenen Önder, Demokratik özerkliğin Zerban meydanında olduğunu söyledi.

Yoksulun yetimin hakkını savaşa, bombaya harcadıklarını söyleyen Önder, Bu ülkede savaşın son bulması için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder , başta Kızıltepe ve Viranşehir belediyeleri olmak üzere BDP'li ilçe belediye başkanlarının ve encümenlerinin tutuklu bulunduğunu söyledi. BDP'li belediyelerin halkı önemsediğini belirten Önder, "Bizim belediyelerimizde hırsızlık, namussuzluk yapılmaz. 8 bin Kürt siyasetçi cezaevinde. Bunlardan bir tanesi hırsızlıkla, namussuzlukla suçlanmamış. Bütün dosyalar, ellerinde 5 dakika peşimizi bırakmıyorlar ama buna rağmen ne yaptılar utanmadan Van depreminde 'Biz buraya yardım etmiyoruz bu paralar dağa gidiyor' diyerek para göndermediler. Allahtan korkmuyorsanız, kuldan utanın. Bu halkın bir kuruşuna tenezzül etseydik bütün dünyaya davul zurna ile duyururdunuz" dedi.

"Alevi, Kürt, Sunni kim olursa olsun 40 yıldır başı rahat bir yastık yüzü görmedi" diyen Önder, yoksul halktan toplanan paraların savaşa tahsis edildiğini ve 30-40 yıldır yapılan harcamaların ülke bütçesini geçtiğini ifade etti
Yoksul halkın parasıyla alınan yüksek teknolojili uçaklarla halkın bombalandığını dile getiren Önder, "Bombalarla demokrasinin geldiği görülmemiştir. Bombalara tenezzül edenler, dün tenezzül edenlere baksınlar, bugün insan içine çıkmıyor" dedi. Son zamanlarda inancın küfür yerine kullanıldığını ifade eden Önder, "Hükümet hep diyor ki, Silvan olmasaydı şöyle olurdu, Habur olmasaydı böyle olurdu, yalan! Yalan olduğu şuradan belli; Alevi açılımı yaptılar cemevlerini yasal statüye kavuşturacaklarını söylediler. Hadi Kürtlerin Silvan'ı, Habur'u vardı, peki Alevilerin neyi vardı? Onlara niye açılım yapmadınız?" diye konuştu.

 

Ürüyan Hızır ocağı Alevi dedesi Ali Büyükşahin dua etti. Semah gösterisi yapıldı.

Folklor gösterimi sunuldu.

Sanatçıların seslendirdiği müziklerle birlikte Zerban meydanında aynı anda yüzlerce kişi halay çekti.

Pınarbaşılı kadınlar, yöreye has katmerleri pişirip şenliğe gelen misafirle ikramda bulundular.

Yorulan minik çocuklar annelerinin kucağında uykuya daldı. Bazı çocukların müzik eşliğinde halay çektiği görüldü.

Pınarbaşı belediye başkanı Mehmet çağlan tarafından şenliklere olan katkılardan dolayı Hüseyin Kalik ve Abuzer Güzel’e plaket takdim edildi.

Yerel sanatçılar ve ünlü sanatçı Erol Berxadan birbirinden güzel şarkı ve türkülerle meydanda bulunan yüzlerce kişiyi eğlendirdi.

Şenlik için konuşan vatandaşlar, şenliğin devam etmesi gerektiğini ve şenliklerin çok iyi geçtiğini söylediler.

Bölge insanını Zerban’a ve Zerban şenliklerine davet eden Pınarbaşılılar şenliklerde herhangi olumsuz bir durum yaşanmamasını dilediler.

Zerban meydanında yapılan şenliklere, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, BDP genel merkez yöneticileri, BDP İl Başkanı Mehmet Varol, Çelikhan belediye Başkanı Mehmet Bora, BDP İlçe Başkanı Veysel Demirci, İHD Adıyaman şube başkanı Av.Osman Süzen, Bölgeden birçok ilçe ve belde belediye başkanı ile Parti başkanları katıldı.

 

 

Haber: Mustafa Aloğlu

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

DİĞER HABERLER
Tutdere: Sandığa gitmek sizden hizmet bizden

Tutdere: Sandığa gitmek sizden hizmet bizden

03-03-2024 - Pınarbaşı

Pınarbaşı’da Çatı Yangını Korkuttu

Pınarbaşı’da Çatı Yangını Korkuttu

16-02-2022 - Pınarbaşı