Güncel
Giriş Tarihi : 04-08-2013 17:09   Güncelleme : 04-08-2013 17:09

Yüksek Askeri Şura'ya damga vuran fotoğraf

'Teamüllerin ve Paşalar'ın belirlediği komuta kademesini artık sivil hükümet belirliyor' fotoğrafı

Yüksek Askeri Şura'ya damga vuran fotoğraf

Yüksek Askeri Şura’da 4 kuvvet komutanı değiştirildi. Necdet Özel 2 yıl daha Genelkurmay Başkanı olarak görev yapacak. Şura’da teamüller değil hükümetin tercihleri belirleyici oldu. Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu’nun bu yıl Kara Kuvvetleri Komutanı, 2 yıl sonra da Genelkurmay Başkanı olacağı konuşulurken Kalyoncu emekli edildi ve Orgeneral Hulusi Akar’ın önünü açıldı.YAŞ sonrası çekilen bu fotoğraf dikkatli incelendiğinde askeri vesayetin artık tamamen bittiğini görmek mümkün.

4 KUVVET KOMUTANLIĞINA BAĞLI ASKERLER SELAM DURDU

Başbakan Erdoğan’ı Karargah’tan askeri törenle uğurlayan Necdet Özel, Başbakan’ın bir adım gerisinde yürüyor. Koridor boyunca, Kara, Hava, Deniz ve Jandarma Genel Komutanlığı’nı temsilen dizilmiş askerler Erdoğan’a selam duruyor. Başbakan Erdoğan’ın kendinden emin ve yüzündeki hafif tebessümle fotoğraflandığı o anlar, askeri vesayetin tuzla buz olduğunun resmidir.

TUTUKLU GENERAL KALMADI

Sürpriz kararların çıktığı YAŞ’ta, bu yıl terfi sırasında olan Ergenekon ve Balyoz davalarının tutuklu 15 sanığı emekli edildi. Böylece ordunun zirvesinde tutuklu orgeneral de kalmadı.

ensonhaber

AdminAdmin