Mesaj
Giriş Tarihi : 19-04-2019 20:03   Güncelleme : 19-04-2019 20:03

Yakup Taş'ın Berat Kandili Mesajı

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş; Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yakup Taş'ın Berat Kandili Mesajı
Kandil gecelerinin, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin  arttığı çok özel geceler olduğunu belirten Taş; Berat Kandili ,  İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut  ve  huzur   gecesidir. Bu gecenin Müslümanlara vicdanını muhasebeye çekme, nefsini terbiye etme, kötülüklerden arınma ve hatalarını telafi etmek  için eşsiz bir fırsat sunduğunu belirtti.
Milletvekili Taş mesajında; "Yaradanın affına sığınmak için fırsat sunan Berat   Kandili, aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek,  kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır.   İnanıyorum ki, bu özel gece dolayısıyla, tüm hemşehrilerimiz vicdani bir muhasebe  yapacak, dargınlıkları ve küskünlükleri unutacak, barışın, dostluğun ve kardeşliğimizin pekiştirilmesi için çaba harcayacaktır.

Bu duygu ve  düşüncelerle  Mübarek üç aylar içinde yer  alan  bu gecenin, başta  Ülkemiz olmak üzere tüm İslam dünyasının beratına, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyor,  bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını,  kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini Cenab-ı Haktan  niyaz ediyorum''
 
AdminAdmin