Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 10-08-2017 15:40   Güncelleme : 10-08-2017 15:40

VATANDAŞTAN DSİ VE ADIYAMAN BELEDİYESİNE TEPKİ!

Çelikhan,Pınarbaşı,Balıkburnu,Mestan ve Kotur halkı Devlet Su İşleri ve Adıyaman Belediyesine tepki göstererek ilçenin tüm su kaynaklarını kurutmaya yönelik çalışma yaptıklarını belirttiler.

VATANDAŞTAN DSİ VE ADIYAMAN BELEDİYESİNE TEPKİ!
10 yıl önce İlçenin tüm su kaynaklarını Adıyaman şehir merkezine götürdüğünü bununla yetinmeyip şimdilerde ise yer üstü kaynaklarını bitirdikten sonra yer altı kaynaklarına göz diktiklerini belirttiler.
Bu sondaj kuyularının vurulmasının ardından ilçede bulunan tüm su kaynaklarının kuruyacağını iddia eden vatandaşlar, sondaj kuyusu vurulmasına izin vermeyeceklerini belirttiler.
Bölgede arazisi olan vatandaşlarla birlikte çok sayıda vatandaş sondaj kuyusunun vurulduğu bölgeye giden vatandaşlar, burada çalışmanın yapılmasına izin vermeyeceklerini belirttiler.
Yetkililer çalışma bölgesine gelmeden çalışmaya buradan ayrılmayacağını belirten vatandaşlar çalışmaya tepki gösterdiler.
Olay yerine Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya’nın gelmesi ile Kaymakam ile görüşen vatandaşlar olay çıkarmadan dağıldılar.
K endi aralarında bir heyet seçen vatandaşlar Kaymakam Adem Kaya’nın makamına giderek burada yetkililerle görüştüler.
Kaymakam Adem Kaya, Vatandaşlarla birlikte makamda görüştükten sonra DSİ yetkilileri ile görüştüğünü ve çalışmanın nasıl ne şekilde oalcağı ile birlikte vurulan sondaj kuyularının diğer sondaj kuyularına zarar vermesi durumunda kuyuların kapatılmasını sağlayacaklarını söyledi.
 
Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut,DSİ İl Müdürü Mehmet Emin Ertürk,Adıyaman Belediye Başkan yardımcısı Reşit Alkan ve Mehmet Said Kutlu ile telefonda görüşerek sondaj kuyusunun akıbetini sordu.
Vatandaşların sondaj kuyusu vurulmasında endişe duydukları endişeyi aktaran başkan Bulut, sondaj kuyusu vuran Belediye’nin  vatandaşa güvence vermesini istedi.
Vatandaşlara güvence verilmemesi takdirde buna izin verilmeyeceğini kaydeden Başkan Bulut, resmi güvence verilmesini istedi.
Adıyaman Belediye başkan yardımcısı Said Kutlu ise vatandaşların hiçbir endişesinin olmasın. Vurulan sondaj kuyuları bölgedeki sondaj kuyularını etkilemeleri durumunda bu sondajların kapatılacağını söyledi.
DSİ sondaj kuyuları izni verirken zaten bu durum mevcut. Eğer sonradan vurulan bir sondaj diğer sondajı etkiliyorsa sonradan vurulan sondaj kuyusu kapatılır. Çiftçilerimiz rahat olsun. Sondaj kuyuları sıkıntı yarattığı taktirde vurulan kuyular kapatılacaktır.”dedi.
 
 
AdminAdmin