Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 13-12-2019 23:26   Güncelleme : 13-12-2019 23:26

TUTDERE’DEN YÜZEN ADALAR İÇİN KANUN TEKLİFİ

Milletvekili Av. Tutdere, daha önce Su Ürünleri Kanunu görüşmeleri sırasında gündeme getirdiği Adıyaman’ın doğal kültür mirası yüzen adalar’ın korunması için TBMM’ye bir kanun teklifi verdi.

TUTDERE’DEN YÜZEN ADALAR İÇİN KANUN TEKLİFİ

Tutdere “Bu kültürel değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması ülkemiz ve ilimiz turizmine katkı sağlayacak. Bu gibi projelere bölgemizdeki iktidar temsilcilerinin de  destek vereceğine şüphemiz yok” dedi. 

 

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere bölgenin doğal ve kültürel mirası statüsünde olan yüzen adaların korunması için  TBMM’ye bir kanun teklifi sundu. Teklif, Su Ürünleri Kanununda değişiklik yapılarak, yüzen adaların korunabilmesini, gelecek kuşaklara aktarılmasını ve böylece turizme kazandırılmasını öngörüyor. 

 

Milletvekili Tutdere kanun teklifine dair “1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu 1971 yılında yürürlüğe girmiş ve yıllar içinde de günümüz koşullarıyla uyumlu hale getirilmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Tamamen doğal yollarla oluşmuş olan yüzen adalar hem ilimiz hem de bölgemiz açısından çok önemli bir doğal değer. Bu kültürel değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması ülkemiz turizmine büyük katkı sağlayacak. Adıyaman’da turizme yeterli özenin gösterilmiyor oluşu, projelerin tamamlanmaması, kaynak aktarılmaması bizleri olduğumuz yere mıh gibi saplıyor, fakat bizi kalkındıracağı aşikar olan bu gibi projelere bölgemizdeki iktidar temsilcilerinin de  destek vereceğine şüphemiz yok” açıklamasını yaptı. 

 

Türkiye’de şu anda Adıyaman, Denizli, Erzincan, Rize, Samsun, Artvin ve Erzurum illerini kapsayan toplam sayısı 100 üzerinde olan yüzen ada bulunuyor. Yüzen adalar, keçemsi ve saz gibi birbirini tutan bitkilerin, sudan daha az yoğunlukta bir kara kütlesi oluşturmasıyla ortaya çıkıyor ve doğal yollarla oluşuyor.  Yüzen adalar suyun kirletilmesi, ekolojik dengenin bozulması sonucu yok olma eşiğine geliyor. 

AdminAdmin