Güncel
Giriş Tarihi : 10-06-2013 01:54   Güncelleme : 10-06-2013 01:54

Türkçe Olimpiyatları Adıyaman’da Yapıldı

11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Adıyaman Atatürk stadyumunda büyük bir coşku ile kutlandı. Kutlamaları Asu tv canlı yayınla verdi.

Türkçe Olimpiyatları Adıyaman’da Yapıldı

 

 

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇE-DER) tarafından düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatı Dil ve Kültür Festivali Adıyaman programı, Atatürk Stadyumu'nda yapıldı.

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları Adıyaman il etkinliği kapsamında şehre gelen dünya çocukları, uçaktan inerken kırmızı halı serildi. Havaalanında davul zurna eşliğinde karanfillerle karşılandı.

Adıyaman Havaalanında yüzlerce araçlık konvoy tarafından karşılan Türkçenin çocukları, Adıyaman kent merkezinde 1000'den fazla araç konvoyuyla  şehir turu attılar. Öğle yemeklerini Onur Közde Piliçte yedikten sonra otellerine geldiler. Burada kısa bir süre dinlendikten sonra akşama doğru etkinlik alanına geldiler ve prova yaptılar.

25 ülkeden 68 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, ülkemizin çeşitli bölgelerine ait türkülerini yöresel kıyafetler içinde seslendirdi.

Program için Adıyaman’a gelen Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, programda yaptığı konuşmada, etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür ederek, "Anadolu'nun bağrından çıkarak dünyanın dört bir tarafına gidip gönülleri fetheden bu insanları kutluyorum" dedi.
Herkesin birlikte olduğu bu programa ülke olarak ihtiyacın olduğunu vurgulayan Aydın,Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, bu kardeşliğin örnek olması gerektiğini dile getirdi.


Aydın, programın sonunda Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleketim" şiirini okudu.
Belediye Necip Büyükaslan da dünyada evrensel barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu organizasyonu yapmak kolay değil. Bizim gurur gecemizdir. Ben buradan bu gecenin gurbetteki mimarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Belediye Necip Büyükaslan da dünyada evrensel barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 


Ak parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat," Bu organizasyonda emeği geçen herkese başta hizmet gurubu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir çalışma yapılmış. Yaklaşık yüzden fazla ülkeden, değişik dillerden. Değişik kültürlerden insanların Türkçe öğrenerek evrensel bir duygu ortamı, gönül birlikteliği yapmış dedi.


Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu´ Adıyaman´ımız bugün böyle bir mahşeri topluluğu hakikaten birlikte olmaya vesile olan herkese teşekkür etmek lazım. Bu önemli bir olaydır. Herkes için çok güzel bir olaydır. Onun için benim yüzün üzerinde ülkenin insanları bizim kentimizde bizim dilimizi konuşuyor ve konuşacaklar. Bizim kültürümüzü yaşayacaklar. Bu açıdan da çok önemsiyoruz dedi. 

Adıyaman Alevi Kanaat önderi Ali Büyükşahin ;" Türkçe olimpiyatlarının Adıyaman’a gelmesi bizi çok sevindiriyor. Bu çok güzel bir faaliyet. Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. Türkiye´mizin bütünlüğü için, birlik ve beraberliği için hepimizin gayret göstermesi lazım. O bakımdan ben bütün Türkiyeli canlarıma hepsine sevgi saygımı sunuyorum dedi.

Programa katılan misafirlerden  Serap Kurt," bu olimpiyatlar Adıyaman’a ilk defa geldi. Beğeniyle izliyoruz. Adıyaman’da bu kadar kalabalık muhteşem. Hiç beklenmedik bir şeydi. Adıyaman halkını da kutluyorum. Böyle bir gösteriye teşvik ettikleri için. Ortam atmosfer çok güzel. Beğeniyle izliyoruz dedi

Vatandaşlardan Soner Tunç, harika bir duygu, duygulanmamak mümkün değil. Bu kadar muhteşem bir kalabalığın olması ise çok daha güzel oldu” dedi.

Süleyman Bozkurt,” bu organizeye her sene katılıyorum. bu yıl ki etkinlik daha kapsamlı olduğunu” söyledi.

Geceye Ak parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Tpao Bölge Müdürü Halil Murat Demir, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kurumları temsilcileri ve binlerce Adıyamanlı katıldı.

Programda desteklerinden dolayı sponsorlara plaketler verildi.

Program sonunda ise bütün öğrenci ve protokol mensuplarının katımlıyla ´Yeni Bir Dünya´ şarkısını söyledi. Muhteşem gece, görsel şölen ve havai fişek gösterileriyle son buldu.

 

AdminAdmin