Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 14-02-2018 14:46   Güncelleme : 14-02-2018 14:46

TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ

Çelikhan halkının büyük bir özlem ile beklediği TOKİ konutlarının kurası çekildi.

TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ
2011 yılında dönemin Kaymakamı Murat Uz zamanında başlayan süreçte Çelikhan Belediye Başaknı Mustafa Bulut’un gayretleri sonucu dönemin Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Ak Parti Grup Başkan vekili Ahmet Aydın’ın takipleri sonucu TOKİ konutları ihale edilmiş ve bugüne gelinmişti.
Konutların ihale edilmesinin ardından çalışma başlamış, ihaleyi alan firmanın iflas etmesi ile birlikte  iş aksamış tekrardan ihale edilmesinin ardından çalışma başlamıştı.
Ağustos ayında konutların teslim edilmesi bekleniyor.
Kura Çekiminde açılış konuşması yapan Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut,konutların süreci hakkında bilgiler verdi.
Konutların bu aşamaya gelmesinde büyük sıkıntılar çektiklerini belirten Başkan Bulut, TOKİ’nin eskiden sadece büyükşehirlere konut yaptığını Ak Parti hükümetleri ile birlikte Değil şehirlere Çelikhan gibi küçük ilçelere bile konut yapmaya başladığını söyledi.
Çelikhan ilçesinin nüfusuna göre iyi sayıda konut yapıldığını belirten Başkan Bulut, bu süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini ifade etti.
Çelikhan Kaymakamlığına vekaleten bakan Gölbaşı Kaymakamı Can Aksoy’un yapmış olduğu kısa  konuşmanın ardından Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı bir konuşma yaptı.
Konutların Çelikhan için oldukça yararlı olacağını kaydeden Vali Kalkancı, konutların ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.
Yapılan konuşmaların ardından sonra protokol üyeleri hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi gerçekleştirdiler.
Vali Kalkancı ve beraberindeki heyet daha sonra Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesi öğrencilerini derste ziyaret etti. Müzik dersine giren Vali Kalkancı burada öğrencilere eşlik etti.
Vali Kalkancı ve beraberindekiler, Fatih Orta Okulu binasının yerini inceleyerek,yeni bir okul yapılması konusunda ilçe heyeti ile hemfikir olduklarını belirttiler.
Vali Kalkancı daha sonra TOKİ konutlarınıda yerinde inceledikten sonra İlçeden ayrıldı.
 
AdminAdmin