Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 30-05-2019 21:17   Güncelleme : 30-05-2019 21:17

Son Dakika: Tütün Yasası 1 Yıl Ertelendi.

30 Mayıs 2019 Tarihinde TBMM'de görüşülen, Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Tütün Yasası 1 yıl ertelendi.

Son Dakika: Tütün Yasası 1 Yıl Ertelendi.
Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve diğer Ak Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Bazı Kanun ve 635 sayılı KHK'de değişiklik yapan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Torba Yasada yer alan bir madde ile:

Ticari amaçla makaron veya yaprak sigara kağıdı içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün, tütün harici herhangi bir madde doldurmak, bu şekilde üretilen ürünleri satışa arz etmek, satmak, bulundurmak veya nakletmek yasağına aykırı hareket edenlere, 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verileceğine yönelik hükmün yürürlük tarihi 1 Temmuz 2020 tarihine kadar ertelenecek.

Tütün Kooperatiflerinin kurulması ve gerekli yönetmeliklerin çıkarılması adına ilgili yasanın ertelenmesini memnuniyetle karşılayan Tütün üreticileri, konuyu gündeme taşıyan Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve daha önce Tütün konusunu sıkça dile getiren Cumhuriyet Halk Parti Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'ye teşekkür ettiler.
AdminAdmin