Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 03-12-2020 14:52   Güncelleme : 03-12-2020 14:52

Ramazan Sobacı’ya Kaymakam’dan Ziyaret

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bedensel engelli Ramazan Sobacı'yı ziyaret eden Kaymakam Necdet Uçar, Ramazan Sobacı’nın ailesine gıda yardımında bulundu.

Ramazan Sobacı’ya Kaymakam’dan Ziyaret
Çelikhan Kaymakamı Necdet Uçar, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle bedensel engelli, Ramazan Sobacı’yı evinde ziyaret etti. Kaymakam UÇAR, Ramazan’la bir süre sohbet etti. 

Çelikhan'da yaşayan ve bedensel engelli olan Ramazan Sobacı’yı evinde ziyaret eden Kaymakam Necdet Uçar, ailenin sorunlarını dinledi. Aileyle sohbet eden Kaymakam Uçar, Ramazan Sobacı’nın daha önce yazdığı kitabın basımı ve çoğaltılması konusunda yardımcı olacağını ifade etti.  Ramazan ve ailesi, bu nazik ziyareti ve yardımlarından dolayı Kaymakam Uçar’a teşekkür etti.

Kaymakam Necdet Uçar engelliliğin sadece engellilerin değil, toplumun sorunu olduğunu belirterek, "Engellilik; toplumu oluşturan tüm kesimleri ilgilendiren, duyarlı olmayı gerektiren ve çok yönlü ele alınması gereken toplumsal bir sorundur. Devletimiz her zaman sosyal devlet anlayışıyla hareket ederek, vatandaşlarına eşit hak ve imkanlar sunma gayreti içerisinde olmuş, yasalarla güvence altına alınan temel hak ve özgürlükler konusunda engelli vatandaşlarımıza daha yakın olmaya, onların sosyal yaşama katılımlarını arttırmaya çağdaş bir yaşam imkânı sağlamaya çalışmıştır" diye konuştu. 

AdminAdmin