Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 01-09-2020 20:12   Güncelleme : 01-09-2020 20:12

Piknik Alanları Çöplüğe Dönüştü

Çelikhan çevresinde bulunan, soğuk suları ve eşsiz doğasıyla ilgi çeken mesire alanlarının, çöp yığınlarıyla dolması tepkilere neden oldu.

Piknik Alanları Çöplüğe Dönüştü
Çelikhan'ın dört bir yanında bulunan; Serin hava, soğuk su ve yeşilin buluştuğu mesire alanları, çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret ediliyor. Pikniğe giden vatandaşların duyarsızlığı ve yetkililerin ilgilenmemesi sonucunda bu güzel alanlar oturulamaz hale gelmiş durumda. Mesire alanlarında banklar kırılmış/yakılmış, su kaynaklarının içine bile çöp atılmış, su kenarında bir bardak su içilemeyecek noktaya gelinmiş durumda.

Duyarlı bir vatandaşın bu konuda düşücesi şu şekilde:

"Çelikhan bölgesindeki hemen hemen tüm piknik alanlarını dolaştım ve ailemle piknik yapma fırsatı buldum. Bu gezilerim esnasında en çok gözüme çarpan şey Çelikhan'ın tabiat güzelliğinden ziyade, insanların çevreyi, doğayı acımasızca kirletmesiydi. Bu duyarsızlığın gündeme getirilmesi ve kimsenin umursamadığı bu facia ile ilgili farkındalık oluşturmasını bekliyorum. Umarım çabalarımız bir sonuç  verir."

Buradan tüm vatandaşlara ve yetkililere sesleniyoruz. Lütfen pikniklerden sonra çöplerimizi toplayalım ve gerekirse eve getirip çöpe atalım. Çevreye zarar vermeyelim, su kaynaklarını kirletmeyelim. Unutmayalım bu alanlar çocuklarımıza ve yarınlara bizlerden miras. 
Yetkililer de en azından piknik alanlarına çöp bidonları koyup, buradaki çöplerin düzenli olarak toplanmasını sağlarsa; bir ihtimal insanlarda daha fazla çevre bilinci oluşur.



Bu resmi paylaştığımız için özür dileriz. Ancak su içilen yerin tuvalete döndülüdüğünü göstermek istedik.
AdminAdmin