Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 17-02-2020 13:02   Güncelleme : 17-02-2020 13:02

Öğrenciler Milli Eğitimi Protesto Etti - Videolu

Çelikhan Cumhuriyet İlk-Ortaokulu Öğrenci ve Velileri okulları için verilen yıkım ve TOKİ’ye taşınma kararını protesto etti.

Öğrenciler Milli Eğitimi Protesto Etti - Videolu
Bu sabah okul önünde toplanan öğrenciler ve veliler ellerinde taşıdıkları dövizlerle yetkilileri protesto etti.
Konu hakkında basına açıklama yapan veliler gerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar ile, gerek Kaymakam Abdullah Demirdağ ile görüşerek taleplerini ilettiklerini, ancak taleplerinin kimse tarafından ciddiye alınmadığını, karşılarında muhatap bulamadıklarını dile getirdiler.

Veliler adına yapılan açıklamada:
“Kış ortasında veli, muhtar, okul aile birliği başkanı bilgilendirilmeden, öğrencilerin yürüme mesafesinden çok uzakta olan (6 km) TOKİ ortaokuluna taşınması kararını öğrenmiş bulunmaktayız. Okulumuzun çürük olduğu iddia edilmektedir.
Cumhuriyet Ortaokulu velileri olarak taleplerimiz şunlardır;
  1. Varsa; bu çürük raporunu görmek istiyoruz.
  2. Çürük raporu yoksa en ufak bir çatlak dahi bulunmayan okulun yeniden incelenmesini talep ediyoruz.
  3. Yapılacak inceleme sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edilirse, öncelikle güçlendirme çalışması yapılmasını talep ediyoruz.
  4. Okulumuz yıkıldığı takdirde yenisi yapılmayacaktır. Çelikhan’ın en büyük mahallesinin okulsuz kalmasına tahammül edilemez. Ne pahasına olursa olsun güçlendirme ile okulun hizmete devam etmesini talep ediyoruz.
  5. Yapılacak çalışmalar sırasında öğrencilerimizin TOKİ’ye değil yakınımızdaki İmamhatip Lisesine taşınmasını talep ediyoruz….
 
Bu şekilde taleplerini sıralayan veliler TOKİ yolunun uzak ve sıkıntılı olduğunu, her türlü kaza ve tehlikeye açık olduğunu belirterek nasıl böyle bir sorumluluk alındığını soruyor.
 
Sonuç olarak:
Alınan bu kararın tekrar gözden geçirilmesi, okulun yeniden incelenmesi, hasar varsa öncelikle güçlendirme yapılmasını istiyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından teklif edilen boşaltma kararının keyfiyet içerdiğini düşünüyoruz. Keyfiyet içeren bu karar tekrar gözden geçirilip bu sorun çözülünceye kadar ÇOCUKLARIMIZI OKULA GÖNDERMEME kararı almış bulunmaktayız.” Dediler.





Basın Açıklaması:


 
AdminAdmin