Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 18-08-2017 10:16   Güncelleme : 18-08-2017 10:16

İSTANBUL'DAN NEMRUT'A KÜLTÜR VE TARİH YOLCULUĞU

ADIYAMAN'da merkezi İstanbul'da bulunan Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED) Gençlik Kolları ile Adıyaman Gençlik Hareketi Derneği'nin (ADI-GENÇ) koordinesinde 'Adıyaman Gençliği Kültürünü Tanıtıyor' programı düzenledi.

İSTANBUL'DAN NEMRUT'A KÜLTÜR VE TARİH YOLCULUĞU

Türkiye'nin çaşitli şehirlerinde yaşayan Adıyamanlı olmayan gençlere yönelik kenti tanıtmayı amaçlayan programa katılan 50 kişi, tarih ve kültür şehri Adıyaman'ı doya doya gezdi. Aralarında Bangladeş ve Doğu Türkistanlı gençlerin de yer aldığı grup, Nemrut Dağı'nı gezdi, çiğköfteyi anavatanında tattı.

KÜLTÜR TURİZMİNİ DOYA DOYA YAŞADILAR

ADI-GENÇ'in İstanbul Sultangazimerkezinden hareket eden grup, ADIFED Gençlik Kolları ve ADI-GENÇ Derneği Başkanı Bekir Akgül eşliğinde Adıyaman'a vardı. Kafile, gezinin birinci gününde sırasıyla EbuzerGaffari Türbesi, Türkiye'de resmi olarak yeri kabul edilen iki sahabeden biri olan Saffan Bin Muattal Türbesi ve Pirin Mağaraları'nı ziyaret etti. Adıyaman Belediyesi'nce ağırlanan grup, güneşin en güzel doğduğu yer olan UNESCO Dünya Mirası'ndaki Nemrut Dağı'na gece yarısı çıkarak güneşin doğuşunu izledi. Nemrut Dağı'nın ardından Damlacık Havuzbaşı'nda kahvaltı yapan gençler, Üzeyir A.S. Makamı, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü ve Eski Kahta Kalesi'ni ziyaret etti. Menzil Köyü'ne geçen grup, Kırk Göz'de piknik yaptı. İkinci gecenin sonunda Adıyaman Belediyesi'nin Harfhane Ekibi tarafından Keleş Konağı'nda gençler için keyif dolu bir buluşma gerçekleştirildi. Burada türküler eşliğinde eğlence dolu anlar geçiren gençler geziyi unutulmaz anlarla bitirmenin mutluluğunu yaşadı. 

Gezide gençlere eşlik eden ADIFED Genel Sekreteri Orhan Karaman ile ADIFED Gençlik Kolları ve ADI-GENÇ Derneği Başkanı Bekir Akgül, katkıları nedeniyle ADIFED Başkanı Av. Abdurrahman Dursun adına Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Ekinci ile Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak'a plaket takdim etti. 

ADIYAMANLI OLMAYAN GENÇLER ADIYAMAN'I TANIDI

Geziyle ilgili konuşan Bekir Akgül, "Geçen yıl birincisini düzenlediğimiz programımızın ikincisini gerçekleştirdik. Sultangazi merkezli olarak özellikle İstanbul'da ikamet eden ama Adıyamanlı olmayan gençleri bir araya toplayarak şehrimizin kültürel, sosyal ve tarihi zenginliklerini göstermek istedik. Bu noktada her zaman yanımızda olan başta federasyon başkanımız Av. Abdurrahman Dursun olmak üzere bütün büyüklerimize teşekkür ederim." diye konuştu.

Detaylı bilgi için:

Orhan KAHRAMAN – ADIFED Genel Sekreteri (0 505 717 42 42)

AdminAdmin