Adıyaman
Giriş Tarihi : 07-03-2018 10:53   Güncelleme : 07-03-2018 10:53

İL ÖZEL İDARESİ 2017 YILI FAALİYET RAPORU ONAYLANDI

Adıyaman İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan 2017 yılı Faaliyet Raporu, İl Genel Meclisinin Mart ayı olağan toplantısında meclis üyeleri tarafından görüşülerek oy birliğiyle onaylandı.

İL ÖZEL İDARESİ 2017 YILI FAALİYET RAPORU ONAYLANDI
İl Özel İdaresinin kırsal kesime yönelik yaptığı yatırım ve çalışmaların yer aldığı 2017 yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü meclis toplantısına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Avukat Sami Işık ve birim müdürleri katıldı.
İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan Başkanlığında toplanan Adıyaman İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresinin hazırladığı 2017 yılı faaliyet raporunu onaylayıp, gündemdeki maddeleri görüştü.
 2017 yılı faaliyet raporunda geçtiğimiz yıl İl Genel Meclisi tarafından kararı alınan ve İl Özel İdaresi tarafından kırsal kesime yönelik yapılan yatırım ve çalışmalar ile hayata geçirilen projeler anlatıldı.
Vali Nurullah Naci Kalkancı,  İl Özel İdaresi tarafından 2017 yılında kırsal alanda  yürütülen yol, içme suyu, alt ve üst yapı gibi yatırım çalışmalarıyla 2018 yılında köylere yönelik yapmayı planladıkları yatırım ve çalışmalar hakkında İl Genel Meclisine bilgiler verdi.
İl Genel Meclisi üyelerinin 2017 yılında çok güzel işlere imza atarak, ihtiyaçları doğru tespit edipbu işleri öncelik sırasına göre hayata geçirdiklerini belirten Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Kırsal kesime yönelik yapılan önemli çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. İnşallah  elimizdeki imkânlarla Adıyaman’ınneye ihtiyacı varsa onu gidermeye çalışacağız. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşların yaşam ve refah düzeylerinin artırılması amacıyla 2017 yılı İl Özel İdare bütçesi 87 Milyon TL, buna ilaveten ek bütçeden 30 Milyon TL ve 2017 yılı mali KÖYDES bütçesinden 25 Milyon TL olmak üzere toplam 142 Milyon TL ödenek halkımızın hizmetine sunulmuştur. Bu ödeneklerle kırsal kesime yönelik çok önemli yatırımlar hayata geçirilmiştir. Son yıllarda gerek KÖYDES Projeleri kapsamında gerekse de İl Özel İdaresi tarafından köylerimizin alt yapısının iyileştirilmesine yönelik çok önemli atılımların yapıldığını görüyoruz. Adıyaman’ın dünü ile bugünü kıyaslandığında bu fark çok rahat görülecektir”dedi.
2017 yılında İl Özel İdaresince kırsal kesime yönelik yapılan yatırım ve çalışmalara da değinen Vali Kalkancı” 2017 yılında İl Özel İdaresince kırsal kesime yönelik 98 km asfalta hazır hale getirme, 80 km 1. Kat asfalt kaplama, 52 km 2. Kat sathi asfaltlama, 2268 km asfalt yama, 291,578 m2 kilitli parke yapılmıştır. Yine 356 kanalizasyon şebekesi yapılmıştır. Kahta ilçesine bağlı Oluklu grubu olarak bilinen 30 yıllık su sorunu olan 27 köyün içme suyu ihalesi yapılarak, köylerin içme suyuna kavuşması sağlanmıştır. Yine 2017 yılında KÖYDES Projesi kapsamında 37, Özel İdare İmkânlarıyla da 11 köye kanalizasyon yapılmıştır. Kırsal kesimin alt yapısını iyileştirmek ve köylere yönelik hizmet kalitesini daha üst seviyelere çıkartmak amacıyla Kilitli Parke Üretim Tesisi hizmete sunulmuştur. Yine İl Genel Meclisimiz aldığı kararla köylerimizin alt ve üst yapı sorunlarını daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla İller Bankasından 60 milyon TL borçlanma kararı almıştır. İller Bankasından alacağımız kredi ile bu yıl alt ve üst yapı hizmetlerini daha da hızlandıracağız. Kırsal kesime yönelik 2017 yalındaki bu faaliyet ve çalışmaların gerçekleşmesinde emeği geçen İl Genel Meclisi Başkanımıza ve Üyelerine, Genel Sekreterimize ve birim amirleri ile çalışanlarına teşekkür ediyorum”dedi.
 
AdminAdmin