Adıyaman
Giriş Tarihi : 29-02-2020 23:53   Güncelleme : 29-02-2020 23:53

İdlip Şehidini Son Yolculuğuna Binlerce Kişi Uğurladı

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Orhan'ın (25) cenazesi memleketi Adıyaman'da, gözyaşları arasında toprağa verildi.

İdlip Şehidini Son Yolculuğuna Binlerce Kişi Uğurladı

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 askerden Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Orhan'ın cenazesi dün akşam saatlerinde Adıyaman Havaalanına getirildi. Şehit Orhan'ın cenazesi havaalanından alınarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu.

-ŞEHİDİN ABLASI KARDEŞİNİN ÜNİFORMASIYLA KARŞILADI

Ahmet ve Elif  Orhan çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü ve bekar olan Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Orhan'ın cenazesi öğlen saatlerinde morgdan alınarak Fatih Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Burada anne Elif Orhan, şehidin tabutun üzerine tülbendini örttü, gözyaşları dökerek sarıldı. Abla Sevgi Sevim ise kardeşini şehidin üniformasını giyerek karşıladı.

Ailesi uzun süre Türk Bayrağı'na sarılı tabuta sarılarak gözyaşı dökerken baba evinde alınan helalliğin ardından yakınları Şehit Onbaşı Mehmet Orhan'ın cenazesini alkışlarla Yeni Mezarlık Camisi'ne uğurladı.

Törene, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Mehmet Selim Bağlı, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Milletvekilleri Ahmet Aydın, Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak, Yakup Taş ve Abdurrahman Tutdere, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy,, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, siyasi parti, STK temsilcileri yakınları ile yakınları katıldı.

Şehidin cenazesi, öğle namazının ardından İl Müftüsü Mehmet Taşçı'nın kılınan cenaze namazı sonrası şehitlikte tekbirler eşliğinde toprağa verildi.

AdminAdmin