Çelikhan
Giriş Tarihi : 08-06-2019 12:38   Güncelleme : 08-06-2019 12:38

Tütünler Ekildikçe Sular Kesilmeye Başladı!

Çelikhan'da Ramazan orucunun bitmesiyle Tütün ekimleri hızlı bir şekilde başladı. İlçe içindeki tarlalarda şebeke suyuyla sulama yapılması, su kesintilerine sebep oluyor.

Tütünler Ekildikçe Sular Kesilmeye Başladı!
Havaların ısınması ve Orucun bitmesiyle beraber vatandaşlar büyüyen tütün sedirlerini toprakla buluştururken, yerleşim yerlerindeki tarlalarda döşenen damlama sulama sistemlerine içme suyu şebekesinden saatlerce su verilmesi geniş çaplı su kesintilerine sebep oluyor. Duyarsız vatandaşlar tarafından su sayacı olmadan kaçak bir şekilde şebekeden su alınması ve Belediyenin yetersiz denetim yapması nedeniyle bir çok mahallede içme suyu sıkıntısı çeken vatandaşlar bu duruma tepki gösteriyor. 
Özellikle Mahmut Nedim Ökmen mahallesinde oturan vatandaşlar, sabah başlayan ve gece yarılarına kadar devam eden su kesintilerinden şikayetçi olduklarını, bu sene su bolluğu olduğunu ve kanallardaki suların boşa aktığını ifade ederek vatandaşların kolaycılığa kaçıp kul hakkına girmek yerine derelerdeki suyu kullanmaları gerektiğini belirtti.
AdminAdmin