Çelikhan
Giriş Tarihi : 23-01-2018 15:45   Güncelleme : 23-01-2018 15:45

ŞEREFHAN DERESİ ÇAT BARAJINA AKTI

Çelikhan ilçesine bağlı Şerefhan deresi regülatörü ve Borulu Derivasyon kanalı bitirildi.

ŞEREFHAN DERESİ ÇAT BARAJINA AKTI
Mart 2015 tarihinde yer teslimi yapılan çalışmada ihaleyi alan müteahidin iflas edip işi terk etmesinin ardından ikici kez ihale yapıldı ve Mehmet Kartal tarafından ihale alınarak iş bitirildi.
Malatya ovası için yapılan Çat Barajı’nın su yetersizliği nedeni ile proje geliştirilen ve Malatya ovası ile Çelikhan ovasının sulanacağı bir çalışma olacak.
 “Taşdamlar Regülatörü ve Borulu Derivasyon Kanalının inşaatı 21 Ocak 2015’te ihale edilmiş, 25 Mart 2015 tarihinde sözleşme imzalanmış ve 1 Nisan 2015 tarihi itibariyle yer teslimi yapılarak işe başlanmıştır. Söz konusu proje kapsamında Şerefhan Deresi üzerine 1 adet regülatör ve 1.600 m uzunluğunda 1600’lük CTP boru montajı yapıldı.
 “Şerefhan Deresinden alınacak takriben 8 milyon metreküp su, Taşdamlar Regülatörü ve Borulu Derivasyon Kanalı vasıtasıyla Çat Barajına akıtılacaktır. Bu proje ile Çat barajına yıllık en az 2 milyon metre küp katkı sağlaması bekleniyor”
Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut “Şerefhan Deresi Projesine başlanılması için gereken her türlü desteği veren ve Çelikhanlıların taleplerine her zaman sahip çıkan TBMM başkan vekilimiz Ahmet Aydın, milletvekillerimiz ve DSİ Genel Müdürlüğü ve DSİ Bölge Müdürlüğünde görevli değerli bürokratlarımıza, AK Parti il teşkilatımıza ve projeye her zaman sahiplenen sivil toplum kuruluşu yönetici ve temsilcilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Çat Barajı üzerinde diğer önemli çalışma ise Çat Barajından 864 metre tünel yapımının devam ettiğini kaydeden Başkan Bulut, bu işinde 200 metresinin yapıldığını yıl sonuna kadar tünelin bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti.
Tünel’in bitirilmesi ile birlikte Çelikhan ovasının cazibe yolu ile sulanacağını ve halkın enerji masrafından kurtulacağını aktardı.
 
AdminAdmin