Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 29-05-2020 13:11   Güncelleme : 29-05-2020 13:11

Pandemi Sonrası İlk Cuma Namazı

Korona önlemleri kapsamında 16 Mart tarihinde ara verilen Cuma Namazı, 74 gün sonra ilk defa Camii dışında kılındı.

Pandemi Sonrası İlk Cuma Namazı
-74 gün sonra ilk Cuma

Tüm Dünyayı saran Korona Virüs hastalığının Türkiye'de de yayılması sebebiyle, hastalığın yayılımını engellemek için insanların bir araya geldiği ibadethanelerin kapatılmasıyla birlikte 16 Mart'tan bu yana Cuma ve vakit namazları cemaatle kılınamıyordu.

Normalleşme planı çerçevesinde 29 Mayıs tarihi itibariyle, yurt genelinde belirlenen açık alanlarda ve bazı Cami avlularında sosyal mesafeye uyularak cuma namazı kılındı. Hıfzıssıhha kurullarınca belirlenen yerlerde belirli aralıklarla yerler işaretlendi. 

Çelikhan ilçe merkezi için Şehit Mehmet Yerlikaya İmam Hatip Lisesi bahçesi Cuma namazı için belirlenerek gerekli hazırlıklar yapıldı. Bahçe girişinde tedbir alan güvenlik güçleri, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların girişine izin vermedi. Ayrıca Namaza gelen tüm vatandaşların maske takması ve kendi seccadelerini getirmeleri istenerek kurallara uymayanlar alana alınmadı.

-Öğle ve İkindi Namazı Camilerde kılınacak

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan karar gereğince Öğle ve İkindi namazları Camilerde kılınacak. Namaza gelenlerin maske takması ve seccadelerini getirmeleri zorunlu olacak.


AdminAdmin