Çelikhan
Giriş Tarihi : 30-03-2022 23:40   Güncelleme : 30-03-2022 23:40

Ormanlardaki Atık Şişeler Yangına Davetiye Çıkarıyor

Çelikhan'da ormanlık alanlara atılan içki şişeleri ve kırık cam parçaları, havaların da ısınmasıyla yangına davetiye çıkarıyor.

Ormanlardaki Atık Şişeler Yangına Davetiye Çıkarıyor
Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde, mesire alanlarına, yol kenarlarına ve ormanlık alanlara kimliği belirsiz kişiler tarafından atılan içki şişeleri, çevre kirliliğine sebep olurken, havaların da ısınmasıyla orman yangınlarına davetiye çıkarıyor.
Karların erimesiyle ortaya çıkan manzara vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Konu hakkında açıklama yapan vatandaşlar, kimler tarafından bırakıldığı belli olmayan bu atıkların hem çevre kirliliğine sebep olduğunu, hem de cam parçalarının mercek görevi yaparak orman yangınlarına sebebiyet verebileceğini belirterek insanların bu konularda daha bilinçli davranması ve çevreyi bu şekilde kirletmemesi gerektiğini ifade etti.
Ayrıca bir grup çevre gönüllüsü tarafından şu ifadelere yer verildi: "Bu çirkin görüntünün ortadan kaldırılması için 1 Nisan cuma günü saat 14:00'te Çelikhan / Malatya yolu mezarlık karşısında buluşalım ve bu çirkin görüntülerden kurtulalım. Sağ duyulu hemşehrilerimizi bekliyoruz."


AdminAdmin