Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 03-12-2019 22:18   Güncelleme : 03-12-2019 22:18

Okul Geçişlerine Yaya Geçidi Çizgileri Çizildi

Çelikhan Belediyesi tarafından Okul geçiş noktalarına, çocukların güvenli bir şekilde geçişini sağlamak için yaya geçidi çizgileri çizildi.

Okul Geçişlerine Yaya Geçidi Çizgileri Çizildi
Daha önce yazdığımız "Önlem alınması için kaza olması mı gerekiyor" başlıklı haberlerden sonra çeşitli toplantılarda da gündeme getirilen okul geçitleri konusunda ilk adım atıldı ve okul geçiş noktalarına yaya geçiş çizgileri çizildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mustafa BULUT; “İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan edilmesiyle birlikte Çelikhan Belediyesi olarak sürücülerde yayalara karşı farkındalık oluşturmak adına sürücülerin yayalara yönelik dikkatini artırmak ve yayaların trafikte öncelik kazanmasını sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz projeyle ilk olarak trafiğin yoğun olduğu Çelikhan Lisesi ve Çelikhan Ortaokulu mevkilerinde çalışmaları başlattık. Bu sayede sürücülerin yavaşlamasını ve daha dikkatli olmalarını sağlayacak ve yayaların da karşıdan karşıya güvenle geçmesinde etkili olacak. İlçemizde öncelikli olarak tüm okul çevrelerinde hayata geçirmeyi planladığımız proje ile çocuklarımızın trafikte daha dikkatli ve sürücülerin yaya geçidindeki yaya ya önem vermelerini istiyorum. Çünkü çocuklarımız geleceğimiz, geleceğimiz her şeyimizdir. Önceliğimiz yayalar olsun.” dedi.

AdminAdmin