Adıyaman
Giriş Tarihi : 29-12-2018 08:00   Güncelleme : 29-12-2018 08:00

Minik Yarışmacılar Sesleriyle Büyülediler

Adıyaman Aile çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ‘Sosyal Uyum’ Projesi kapsamında düzenlenen ses yarışmasında Türk ve Suriyeli öğrenciler sesleriyle büyüledi.

Minik Yarışmacılar Sesleriyle Büyülediler
Adıyaman'da ‘Sosyal Uyum' Projesi kapsamında düzenlenen ses yarışmasında Türk ve Suriyeli öğrenciler sesleriyle büyüledi.
Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ‘nün ‘Okul Destek ve Sosyal Uyum' Projesi kapsamında Türk ve Suriye uyruklu öğrenciler arasında ses yarışması düzenlendi. Adıyaman Belediyesi Konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi ÇELİK ve birim müdürleri ile aileler katıldı.
Program öğrencilerin mehter takımının söylediği marşlarla başladı. Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 80.Yıl Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi Mehter takımının gösterisinin ardından Türk ve Suriyeli çocuklar seslendirdiği şarkı, türkü ve ilahiler ile jüriden puan alma mücadelesi verdi. 6'sı Suriyeli 5'i Türk 11 kişi yarıştı. Yarışmada Umut Almaz ve Muhammed Ali Almaz birinci, Mahmut Gazi Harıkçı ikinci olurken, Ula Elbekur üçüncü oldu.
 
Yarışma sonrası bir konuşma yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi ÇELİK, “Okul Destek ve Sosyal Uyum projesi kapsamında düzenlenen Türk ve Suriyeli Uyruklu çocuklarımızın kaynaşması anlamında düzenlenen yarışmaya katılan yarışmacı çocuklarımızı kutluyorum. Aslında bu tür etkinlikler hem çocuklarımızı cesaretlendiriyor, hem de hünerlerini sergileme fırsatı buluyorlar. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK hanımefendi de Çocuklarımız ile ilgili kültürel ve sosyal faaliyetleri önemsediği gibi bu tür projelere her türlü desteği vermektedirler. Bu arada projede emeği geçenlere de teşekkür ederim” Diye konuştu.
Yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılara plaket ve çeşitli hediyeler verildi
 
AdminAdmin