Adıyaman
Giriş Tarihi : 29-11-2018 15:00   Güncelleme : 29-11-2018 15:00

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ
     Adıyaman’da, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ kapsamında birçok etkinlik düzenlendi.
Adıyaman Park AVM’de yapılan etkinlik kapsamında ‘Kadına Şiddete Hayır’ temasına ilgi ve dikkat çekmek; için stantlar kuruldu. Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler müdürlüğümüz görevlileri tarafından vatandaşlara, broşürler dağıtılarak, şiddet ve şiddetin toplumsal etkileri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Vatandaşalar da oluşturulan etkinliğe yüksek katılım göstererek destek verdi. Yine 25 Kasım etkinlikleri kapsamında İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezinde Düzenlenen Programda Kadına Şiddete Sıfır Tolerans” sloganı ile farkındalık oluşturmak için gökyüzüne balonlar gönderildi.
    Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi ÇELİK:
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında farkındalık oluşturmak adına birçok etkinlik düzenlediklerini belirterek,  Şiddet yetersiz insanların kendini ifade biçimidir, şiddetin temel kaynağı toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadın ve erkek arasında, ataerkil toplum yapısından kaynaklanan asimetrik güç ilişkisidir. Bizler çağdaş bir toplumun temelinin, kadınlarımız tarafından oluşturulduğu bilinciyle Şiddete Sıfır Tolerans diyoruz dedi.
 
AdminAdmin