Adıyaman
Giriş Tarihi : 04-06-2021 22:57   Güncelleme : 04-06-2021 22:57

İNLİCE BU OLAY İLE ÇALKALANIYOR

İnlice Beldesi'nde yaşanan olay, belde sınırlarını aşarak şehirde konuşulmaya başlanırken, bir şahsın belde belediyesinde çalışıyor gözükmesine rağmen çalışmadığı öğrenildi.

İNLİCE BU OLAY İLE ÇALKALANIYOR
Adıyaman’ın Sincik İlçesine bağlı İnlice Beldesi, yaşanan olay ile konuşuluyor.
Belde belediyesinde çalıştığı resmi olarak görülen ancak işe gelmeyen Y. C. isimli şahıs bir yıldan uzun bir süredir, işe gelmiyor olmasına rağmen belediyeden maaş aldığı öğrenildi.
Yapılan araştırmalarda Y. C. isimli şahsın daha önce Yeşilyurt Belediyesi’nde çalışırken istifasını isteyerek İnlice Beldesi’nde çalışmaya başladığı ancak işyerine gitmediği belirtilirken, konu ile ilgili Kahta Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuya ilişkin dilekçe verildiği ve incelemelerin devam ettiği ayrıca Adıyaman Valiliği tarafından da devam eden incelemelerin sürdüğü öğrenildi.
2020 yılı Ekim ayında İnlice Belediyesi’ne memur olarak atanan Y. C. isimli şahsın belediye yetkilileri tarafından işe gelmediği bilinmesine rağmen herhangi bir tutanak tutulmadığı ayrıca şahsın özlük haklarından yararlandığı belirtildi.
Yapılan usulsüzlüğün kamuda görevi kötüye kullanma olduğunu belirten İnlice halkı bu konuya ilişkin yetkililerin yaptıkları çalışmaların hızlandırılmasını istedi.
Vatandaşlar şahsa verilen ücret ile beldede bulunan ihtiyaç sahiplerine yardım edilebileceğini bu tür uygulamalar ile beldenin adının kötü bir şekilde anılmasını istemediklerini söyledi.
AdminAdmin