Çelikhan
Giriş Tarihi : 19-01-2022 14:18   Güncelleme : 19-01-2022 14:18

Doğalgaz Kesintisi Nedeniyle Çelikhan Buz Kesti

Çelikhan'da yaşanan Doğalgaz kesintisi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Doğalgaz Kesintisi Nedeniyle Çelikhan Buz Kesti
Çelikhan'a doğalgaz gelmesiyle büyük sevinç yaşayan Çelikhan'lı vatandaşlar güne hayal kırıklığıyla uyandı.
Taşıma yoluyla gaz arzının sağlandığı Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi ve Pınarbaşı beldesinde kar yağışı sebebiyle yolların kapalı olması sonucu İlçe genelinde doğalgaz kesildi.
Tankerlerle sıvılaştırılmış Doğalgaz (CNG) getirilip dağıtılması ve Meteoroloji tarafından günler öncesinde yapılan uyarıların dikkate alınmaması sonucu binlerce vatandaş soğuğa ve açlığa mahkum edildi.
Vatandaşlar tarafından yapılan açıklamalarda: Çelikhan'ın dağlık bir bölgede olduğu ve her kış yolların kapandığını, yetkililerin önceden gerekli tedbirleri alması gerektiğini ifade ederek, doğalgaza güvenen vatandaşların odun kömür almadığı, soba kurmadığı için soğuğa mahkum edildiklerini, ocaklarda yemek pişiremedikleri için evdeki çoluk çocuğun aç kaldığını belirtti.

Akmercan firması tarafından abonelere gönderilen mesajda:

"Adıyaman bölgemiz ve çevresindeki yoğun kar yağışı nedeniyle Çelikhan ilçesi ve Pınarbaşı beldesine ulaşım elverişsiz hava koşulları nedeniyle sağlanamamaktadır. Karayollarının açılmasını müteakip Çelikhan ve Pınarbaşı şehirlerine CNG sevki tekrar başlayacaktır. Doğalgaz akışının sağlanması Devletimizin tüm imkanları seferber edilmişolup, yaşanan aksaklık nedeniyle siz değerli abonelerimizin anlayışı için teşekkür ederiz." 
ifadelerine yer verildi.
AdminAdmin