Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 02-11-2018 22:18   Güncelleme : 02-11-2018 22:18

Çelikhan'da Organik Arıcılığa Geçiş Kursu

Çelikhan'da Organik Arıcılığa Geçiş Kursu
İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Organik Arıcılığa Geçiş projesi kapsamında Arıcılara kurs verildi. Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu tarafından Organik arıcılık konusunda 5 günlük kurs başlatıldı. Toplantıya Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan, Proje ortağı Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürü Türker Yener, Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Atilla Öztokmak, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Hüseyin Akın ve arıcılar katıldı.

 

Adıyaman Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan, “Adıyaman'da arıcılığın geliştiğini buna paralel olarak badem üretiminde Türkiye birincisi olduğunu ve Çelikhan'da bir apiterapi merkezinin kurulmasının çok iyi olacağını ve eğitimin tamamlanması ile arıcılarımız daha bilinçli daha yüksek ve daha sağlıklı organik bal yetiştirecek düzeye gelecek” dedi.
Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürü Türker Yener, ise bölgenin arıcılıktan sorumlu enstitü olmaları ve projenin ortağı olarak bölgede arıcılığın gelişmesi için bütün imkanlarını kullanacaklarını ve gerekli araştırmalarını da yapacaklarını vurguladı.

Ayrıca toplantıya Arıcı ve çiftçilerimize kredi desteği konusunda bilgilendirmelerde bulunmak ve tarım Bankacılığı faaliyetlerine ilişkin bilgi vermek için TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş Adıyaman Şube müdürümüz Fatih Korkmaz ve Türkiye iş Bankası Bölge Tarim Yetkilisi Ahmet Yavaş katıldı.

AdminAdmin