Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 23-06-2021 14:36   Güncelleme : 23-06-2021 14:36

ÇAT BARAJI SULAMA TÜNELİNE KİM ENGEL OLUYOR ???

Yapımına 2016 yılında büyük umutlarla başlanan Çat Barajı Çelikhan Ovası sulama tünelinin, aradan geçen yıllara rağmen bitirilememesi akıllara şu soruyu getiriyor, bu işe KİM ENGEL OLUYOR ???

ÇAT BARAJI SULAMA TÜNELİNE KİM ENGEL OLUYOR ???

Çelikhan ovasını kapalı sulama sistemine kavuşturmak ve tarımsal sulama sorununu ortadan kaldırmak için uzun bir süreçten sonra projelendirilen ve yapımına 2016 yılında başlanan Çat Barajı sulama tüneli, aradan geçen 6 yılın sonunda halen bitirilemedi.

Malatya, Tüm Derme Ovasını Suluyor!
Malatya Derme ve Çerkezyazı ovasında 25 yıldan bu yana 10.682 metre tünel vasıtasıyla 14.481 hektar arazi Çelikhan Çat Barajının suyuyla sulanırken, Çelikhan ovasının baraj dibinde bir damla suya hasret kalması bu memlekete yapılan en büyük haksızlıklardan biridir.

2019 Yılı İçinde Bitirilecek!
AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın 23.01.2019 tarihinde yaptığı Çelikhan ziyaretinde, yüklenici firma Müteahhidi Orhan bey ve DSİ Maraş Bölge Müdürü Sadullah Seven ile görüşerek toplam 780 metre uzunluğundaki tünelin 680 metresinin bitirildiğini, kalan 100-120 metrelik kısmının da 2019 yılı içinde bitirileceğini ifade etmişti.
Ahmet Aydın’ın 3 yıl önce yaptığı açıklamadan günümüze kadar Tünel işinde hiçbir ilerleme kaydedilmemesi, verilen sözlerin tutulmaması Çelikhan’da tepkilere neden oluyor.



Kazma Kürekle Kazılsaydı Biterdi!
Vatandaşlar bu kadar sürede:
  • Ferhat dağları deliyor ama bunlar 100 metrelik tüneli bitiremiyor
  • Kazma ve Kürekle kazılsaydı 3 yılda biterdi.
  • Mahkumlar kaşıkla bu kadar sürede tünel kazıp cezaevinden kaçıyor…
Diye tepkilerini dile getiriyor.

Edindiğimiz bilgilere göre;

Yüklenici firmanın parasının bir kısmının ödenmemiş, Taşeron firma bu nedenle işi bırakmıştır.
Şantiyede bekçi dışında kimsenin bulunmamaktadır ve 23 Haziran 2021 tarihi itibariyle tünelde hiçbir çalışma yapılmamaktadır.

Tüm bu bilgiler ışığında akıllara şu soru gelmektedir, Adıyaman mı bu işe sahip ÇIKMAMAKTADIR, yoksa Malatya mı bu işe ENGEL olmaktadır?

AdminAdmin