Belediye
Giriş Tarihi : 28-08-2019 20:49   Güncelleme : 25-10-2023 23:40

Başkan Bulut’tan Karmukuk, Doğalgaz, Toki ve Yüzen Adalar Açıklaması

Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Karmukuk suyu, Doğalgaz konusu, Beypınarı Elektrik üretimi, Belediye binası inşaatı, Toki su meselesi ve yüzen adaların korunması ile ilgili sitemize açıklamalarda bulundu.

Başkan Bulut’tan Karmukuk, Doğalgaz, Toki ve Yüzen Adalar Açıklaması

Başkan Bulut, sitemiz koordinatörü Mustafa Karadağ ile yaptığı röportajında uzun zamandır gündemde olan konular hakkında açıklamalarda bulundu.

                Öncelikle Karmukuk içme suyu projesiyle ilgili yaptığı açıklamada; Şantiye Şefi Çağdaş beyin bugün Belediyeyi ziyaret ettiğini belirterek, Çelikhan Kaymakamı Abdullah Demirdağ’ın köylülerle yaptığı görüşmeler neticesinde bir sonuca varıldığını, çalışmaların en kısa sürede başlayacağını ve köylülerle uyum içerisinde projenin gerçekleştirileceğini ifade etti. Bu konudaki gayretlerinden dolayı Kaymakam Demirdağ’a özellikle teşekkür ettiğini belirtti.

                Yıllardır bahsi geçen ancak herhangi bir ilerleme olmayan Doğalgaz konusunda da bazı gelişmeler olduğunu belirten Bulut; Akmercan Adıyaman Gaz Bölge Müdürü Fatih Er’in Çelikhan Belediyesini ziyaret ettiğini ve istasyon tespit çalışmalarının başladığını belirterek Çelikhan ve Pınarbaşı Beldemize mümkün olan en kısa sürede doğalgaz getirileceğini ifade etti.

                Beypınarı mevkiinde 2 KW gücünde elektrik üretim tesisi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve İlçemize elektrikle su verilen yerlerin elektriğinin buradan karşılanacağını belirten Bulut, böylece vatandaşların bir nebze rahata kavuşacağını belirtti.

                İnşaatı devam eden Belediye binası konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Bulut: Projenin kaba inşaat aşamasının bittiğini ve şu an itibariyle bir borcunun da kalmadığını belirterek, kalan ince işlerle ilgili ihalenin ise bu yıl içinde yapılacağını ifade etti.

                Toki konusunda son günlerde kafa karışıklığına sebep olan içme suyu olmadığı ve bu nedenle teslimin yapılmadığı hususunda bazı söylentilerin olduğunu ancak bunun gerçeği yansıtmadığını ifade eden Bulut, geçen yıl gerekli su şebekesinin döşendiğini ve genel anlamda su kıtlığı olan dönemler dışında su sorunu olmadığını, bu nedenle konutların teslimatı noktasında Belediyemiz kaynaklı bir gecikmenin bulunmadığını belirtti.

                Son olarak yüzen adalar konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Bulut, Anadolu Ajansı ile gerçekleştirdiği röportajında da bu konuyu dile getirdiğini ve Belediye bütçesiyle yapılacak bir şey olmadığını belirterek, konu ile ilgili her birimden yardım istediklerini, bu işin Kaymakamlık, Valilik ve Bakanlıkların iş birliğiyle çözülebileceğini ifade etti. Bulut: “Bu konuda Anadolu Ajansı aracılığıyla tekrar yetkililere sesleniyoruz, böyle bir doğa harikasının korunmasıyla ilgili herkes gerekeni yapsın ve gelecek nesillere hep birlikte miras bırakalım.” dedi
 

AdminAdmin