Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 25-08-2022 21:10   Güncelleme : 25-08-2022 21:10

Askerhan İmam-Hatip Ortaokulunda Filografi Atölyesi ve Zekâ Oyunları Sınıfı Açıldı

Verusa Holding bünyesindeki Pamel Yenilenebilir Elektrik Üretim A.Ş., Askerhan İmam Hatip Ortaokulu’nda açılışı gerçekleştirilen Filografi Atölyesi’nin sponsoru oldu.

Askerhan İmam-Hatip Ortaokulunda Filografi Atölyesi ve Zekâ Oyunları Sınıfı Açıldı
Projenin açılış töreni Çelikhan Kaymakamı Abdullah ARSLANTÜRK, Pamukova Elektrik A.Ş. Genel Müdürü Murat OKU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul ACAR, İlçe Emniyet Müdürü Hacı Bayram ARPACI, İlçe Jandarma Komutanı Emrah DAĞLI, Şifrin HES işletme Müdürü Mehmet DAĞ, STK yetkilileri, Köy Muhtarı, Orman İşletme Şefliği personeli ve Okul Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar yağtığı konuşmada, Askerhan İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde açılışı gerçekleştirilen Filografi Atölyesi ve Çelikhan Kaymakamlığının desteğiyle açılan Akıl ve Zekâ Oyunları sınıfı, çocukların sanatsal becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirebilmek, zihinsel becerilerini artırmak ve onlara stratejik düşünce yeteneği kazandırmak amacıyla kurulduğunu belirtti.

 
 Çelikhan Kaymakamı Abdullah Arslantürk konuşmasında:
            “Eğitim Devletlerin ve toplumların ilerlemesinde en önemli sac ayağıdır. Çelikhan’ın en önemli özelliği eğitime verdiği önemdir.
Bizim de görevimiz süresince birinci önceliğimiz her zaman eğitim olmuştur. Son 2 yılda İlçemizde 5 tane okul inşaatı yapıldı. Yine bu süreçte Öğretmenevimiz hizmete girdi.
Eğitim konusunda Devletimiz ve kurumlarımız her türlü desteği vermeye devam edecektir.  Bu bağlamda okulumuz ve köyümüze yapmış olduğu katkılarından dolayı Pamel Yenilenebilir Elektrik Üretim A.Ş yetkililerine teşekkür ediyoruz.” Dedi.





 Pamukova Elektrik A.Ş. Genel Müdürü Murat OKU konuşmasında:
            “Bu başarılı ve güzide okulumuzun Filografi atölyesinin oluşturulmasın da katkısı olan başta okul müdürümüz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz bu öğrencilerimizin ellerinden şekillenecek sanat eserlerinin bu atölyeden çıkarak tüm Türkiye ve Dünyaya ulaşacağına ve uluslararası anlamda değer kazanacağına inancımız tamdır.
            Verusa Holding başta olmak üzere Pamukova Elektrik A.ş ve Pamel Yenilenebilir Elektrik üretim A.ş olarak doğal kaynakları kullanılarak yenilenebilir temiz enerji üretmekte, doğaya, çevreye ve insana saygı göstermektedir. Bu temiz enerji ile gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmayı hedeflemektedir.
 Şirketimiz ekonomiye ve istihdam katma değer yaratırken öğrencilerimizin zihinsel ve bedensel faaliyetlerine katkı sağlayacak, teknoloji ile entegre sosyal projelere sorumluluk bilinciyle destek olmaya devam edecektir. Bütün misafirlere teşekkür eder, saygılar sunarım.” Dedi.
 



Açılış töreninin ardından Şifrin HES tesisinde incelemelerde bulunan Kaymakam Arslantürk’e, işletme Müdürü Mehmet Dağ tarafında tesis hakkında bilgi verilerek burada 6.74 MW elektrik üretildiğini ve ilerleyen zamanlarda Çelikhan’ın elektrik ihtiyacının bu tesis tarafından karşılanabileceği belirtti.
 
AdminAdmin