Çelikhan
Giriş Tarihi : 23-09-2022 23:11   Güncelleme : 23-09-2022 23:11

Almanya'da Çelikhan Tütünü Tanıtıldı

Almanya Dortmund Tütün Fuarında Çelikhan Tütünü tüm Dünya’ya tanıtıldı.

Almanya'da Çelikhan Tütünü Tanıtıldı
Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Çelikhan Tütün Kooperatifi Başkanı Abdurrahman Kaya ve Ak Parti Adıyaman Milletvekili Av. Muhammed Fatih Toprak, Almanya'nın Dortmund kentinde düzenlenen Tütün Fuarına katılarak, Çelikhan Tütünü’nün Dünya’ya tanıtımına yönelik görüşmeler gerçekleştirdi. 
Essen Türkiye Başkonsolosu Tolga Şimşir ve Düsseldorf Ticaret Ataşesi İrem E. Konuk ile biraraya gelen heyet, Çelikhan Tütününün Dünya'ya tanıtılması ve pazarlanması konusunda istişarelerde bulundu.
Gerçekleştirilen ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan

Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut; "Çelikhan'ımızın geçim kaynağı olan tütünün ve ilçemizin geleceği açısından çok önemli bir ilki gerçekleştirdik. Büyük emeklerle yetiştirilen tütünümüzün Dünya'ya tanıtımı konusunda önemli bir yere sahip olan Dortmund Tütün Fuarına katılmayı tütün üreticilerimiz adına büyük bir adım olarak görüyoruz." dedi.

S.S. Çelikhan Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Abdurrahman Kaya açıklamasında: "Tek başına içilebilir olması bakımından Dünya'da eşsiz bir yere sahip olan Çelikhan tütününü, Fuara katılan insanlara tanıtarak önemli bir adım atmış bulunmaktayız. Önümüzdeki yıl çok daha kapsamlı bir şekilde, Dortmund Tütün Fuarında açacağımız Çelikhan Tütün Standında, tüm Dünya'ya Tütünümüzün tanıtımını yaparak, yurt dışına Çelikhan Tütününü ihraç etmeyi ve Çelikhan Tütününe Dünya genelinde marka değeri kazandırmayı hedeflemekteyiz." dedi.

AdminAdmin