Adıyaman
Giriş Tarihi : 20-10-2018 14:45   Güncelleme : 20-10-2018 14:45

Adıyaman Tanıtım Günlerine Muhteşem Açılış

Kommagene Kültürünün eşsiz hoşgörüsüne tanıklık eden Adıyaman’ın, tarihini, kültürünü, mutfağını, sahip olduğu tüm değerleri, gelenek ve göreneklerini kapsamlı bir şekilde tanıtmak amacıyla merkezi İstanbul’da bulunan Adıyaman Dernekler Federasyonu ile Adıyamanlılar Vakfı’nın güç birliği yaparak İstanbul Yenikapı’daki etkinlik alanında bu yıl birincisi düzenlenen "Adıyaman Tanıtım Günleri" muhteşem ve görkemli bir açılış töreni ile başladı.

Adıyaman Tanıtım Günlerine Muhteşem Açılış

Dört gün sürecek organizasyonun birinci günü her kesimin katılımıyla büyük ilgi gördü.

 Adıyaman Tanıtım Günleri açılış törenine TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Halil İbrahim Fırat, Muhammed Fatih Toprak, Yakup Taş, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Abdurrahman Dursun ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Sait Aybak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, birçok ilin Milletvekilleri, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Adıyaman'daki kamu ve özel sektör temsilcileri, İstanbul'daki üst düzey bürokratlar, İstanbul Medya Temsilcileri ile İstanbul'da yaşayan Adıyamanlılar ile binlerce davetli katıldı.

Protokol konuşmalarından önce Adıyaman Harfane Ekibi tarafından birbirinden güzel Adıyaman şarkıları seslendirilirken, Halkoyunları Ekibi tarafından folklor gösterisi sunuldu.

Tanıtım Günlerinin açılış konuşmasını yapan Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Abdurrahman Dursun ile Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Sait Aybak, Adıyaman’ı 4 gün boyunca en güzel şekilde tanıtacaklarını belirterek, tüm katılımcılara programa katılımlarından dolayı teşekkür ettiler.

 Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, “Adıyaman, farklı kültürlerin ve dillerin bir arada bulunduğu bir ildir. Bugün güzel bir sonbahar ayında bu güzel ortamda Adıyamanlı hemşerilerimizle buluşmak amacıyla programımıza katılarak bizleri şereflendiren TBMM Başkanımız sayın Binali Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum. Adıyaman birçok güzelliği içinde barındıran bir ilimizdir” dedi.

 İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, “Tanıtım Günleri vesilesiyle Adıyaman’dan İstanbul’a gelerek Adıyaman’ı İstanbul’la buluşturan tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Adıyaman’ın güzelliklerini, Adıyaman’ın zenginliklerini ve Adıyaman’ın medeniyet derinliğini İstanbul’dan İstanbullulara ve tüm dünyaya bir defa daha hatırlatmış olacaksınız” dedi.

 Vali Nurullah Naci Kalkancı ise, “4 gün boyunca çeşitli medeniyetlerin yaşandığı ve bu medeniyetlerin mirasçısı, barışın, kardeşliğin, huzurun, hoşgörünün kenti Adıyaman’ımızın tarihini, kültürünü gelenek ve göreneklerini, sahip olduğu yerel ve manevi değerleri tanıtmak ama aynı zamanda Adıyaman’da yaşayan Adıyamanlılar ile İstanbul’da yaşayan Adıyamanlıları dünyanın incisi İstabul’da bir araya getirmektir. Adıyaman ilçeleri ile birlikte Anadolu’nun en eski yerleşim birimlerinden birisidir. Adıyaman tarihi geçmişi, doğal zenginlikleri ve kültürel değerleri ve özellikle halkı ile müstesna bir şehir olma hüviyetini sürdürmektedir. Kommagene uygarlığının Adıyaman’ miras bıraktığı ve tüm dünyanın ilgisine mazhar olan, dünya kültür mirasına girmiş Nemrut Dağı, Arsemia, Perre gibi antik kentlere sahip olduğu kadar, Emevi, Abbasi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalan birçok esere ev sahipliği yapmaktadır. Adıyaman manevi dünyamıza yön veren evliyalar diyarıdır. İşte tüm bu değerleri İstanbul’daki hemşerilerimizle ve İstanbullularla paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu organizasyonu düzenleyen herkese çok teşekkür ediyor, tanıtım günlerinin Adıyaman’a ve Adıyamanlılara hayırlı olmasını diliyor, programımıza teşrif ederek bizleri onurlandıran TBMM Başkanımız Sayın Binali Yıldırım’a şükranlarımı arz ediyor, tüm misafirlerimize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bugün Adıyamanlıların İstanbul’da buluştuğunu belirten TBMM Başkanı Binali Yıldırım ise, “ Bugün İstanbullu hemşerilerimizin Adıyaman’ın sahip olduğu tüm güzellikleri dört gün boyunca görme fırsatı olacak. Adıyaman Tanıtım Günleri vesilesiyle bu etkinliğin açılışında bulunmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Huzurun başkenti, Türkiye’nin teminatı tüm Adıyamanlılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu organizasyonun en başarılı şekilde geçeceğine hiç tereddüttüm yok. İllerimiz tarafından düzenlenen tanıtım günleri özellikle bir taraftan alışverişi canlandırırken diğer yandan da gurbette bulunan hemşerilerin memleketlerinden gelen hemşerileriyle buluşması v hasret gidermesine vesile oluyor. Adıyaman’ın bilinen tarihi onbinlerce yıl önceye uzanan kadim medeniyetlere sahip Adıyaman’a gidemeyen kardeşlerimiz için bugün çok güzel bir fırsat. İstanbul’daki Adıyamanlı kardeşlerimizde inşallah bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerdir. Adıyaman, güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği bir kenttir. Bu güzellikleri herkesin gidip görmesini istiyoruz. Bu anlamda böyle güzel bir organizasyonu düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 Yapılan açılış konuşmalarının ardından TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Halil İbrahim Fırat, Muhammed Fatih Toprak, Yakup Taş, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve diğer davetliler hep birlikte Adıyaman Tanıtım Günlerinin açılış kurdelesini kesti.

 Açılış sonrası Vali Nurullah Naci Kalkancı ve programa katılan davetlilerle birlikte standları tek tek dolaşarak, Adıyaman ürünleri hakkında bilgi aldı, davetliler birbirinden lezzetli Adıyaman yemeklerinin tadına baktı.

 Vali Kalkancı, daha sonra Adıyaman Tanıtım Günleri etkinliklerinin açılış programına katılan birçok ulusal basın mensubuna Adıyaman Tanıtım Günleri ile ilgili özel demeçler vererek, sergilenen yöresel ürünler ile Adıyaman hakkında bilgiler verdi.

AdminAdmin