Sağlık
Giriş Tarihi : 14-03-2019 23:23   Güncelleme : 14-03-2019 23:23

Adıyaman’da "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp" Polikliniği Açıldı

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, prp, akupunktur ve kupa tedavisi hizmetlerinin verileceği, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Polikliniği açıldı.

Adıyaman’da

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir yeni poliklinik daha vatandaşların hizmetine sunuldu. Geleneksek ve Tamamlayıcı Tıp konusunda Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı programlarda eğitim alan Dâhiliye Uzmanı Dr. Enes Seyda Şahiner tarafından uygulanacak.

Uzm. Dr. Enes Seyda Şahiner, GETAT Polikliniğinde yapılan geleneksel ve tamamlayıcı tedavi uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Modern tıbbi uygulamalarla geleneksel tıp yöntemlerini birleştirerek halkın merdiven altı sağlıksız uygulamalardan kurtarılması ve şifası için çalıştıklarını kaydeden Şahiner, ‘’Kliniğimizde, 5 bin yıllık geçmişe dayanan bu tedavilerin uzman hekim tarafından yapılmasına olanak sağlanmaktadır. Burada yapılan tüm tedavilerin bilimsel olarak ispatlandığını ve modern tıbba alternatif olmadığını aksine tamamlayıcı nitelikte olmaktadır’’ dedi.

-''İLK ETAPTA AKUPUNKTUR VE HACAMAT UYGULAMASI YAPILACAK''

 Şahiner, poliklinikte ilk etapta akupunktur ve hacamat uygulaması yapacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Akupunktur ve kupa terapisi 5 bin yıllık geçmişi olan ve halkımız tarafından bilinen fakat birçok yerde işin ehli olmayan eski yöntemlerle yapılan bir uygulamadır. Bu noktada Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde polikliniğimizi açtık. Hastanemizde akupunktur, kupa tedavisi, prp ve hacamat hizmeti vereceğiz. Fitoterapi dediğimiz bitkisel ilaçla tedavi, sülük tedavisi, hipnoz ve ozon tedavileri de yapmayı planlıyoruz. Getat uygulamaları arasında bulunan bitkisel tedavilerin hekim kontrolü dışında kullanılması yanlış bir uygulamadır. Yan etkileri kimyasal ilaçlara göre daha azdır ama bilinçsiz kullanıldığı zaman ciddi zararlara neden olabilir.”

Hastane Başhekimi Doç.Dr. Fatih Doğan ise alternatif tıbba Sağlık Bakanlığının önem verdiğini ve bu tür hizmetlerin hastanelerde de sunulmasını teşvik ettiğini ifade etti.

Halk arasında bilinen adıyla hacamat yine iyileşemeyen yaralar için ozon tedavisi, akupunktur, sülük gibi tedavi yöntemleriyle hastalara hizmet vereceklerinin altını çizen Doğan, ‘’Bu tedavi yöntemleri hastanemizde hijyen ve modern bir ortamda yapılmaktadır. Açılan polikliniğimizde, geleneksel ve modern tedavi yöntemlerinin birlikte kullanımı ile hastalara mümkün olan en iyi sağlık hizmetini sunacağız “ dedi.

AdminAdmin