Sivil Toplum
Giriş Tarihi : 11-02-2016 02:11   Güncelleme : 11-02-2016 02:11

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi’nden Vali’ye Ziyaret

Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz Eğitim Bir Sen Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Turhan, Başkan Yardımcıları Habib Yıldırım, Ebubekir Turmaz, Mehmet Demir ve İbrahim Halil Sever Adıyaman Valisi M

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi’nden Vali’ye Ziyaret

 

Kamu çalışanları 3. dönem toplu sözleşmesinde Cuma namazı dolayısıyla mesai saatlerinde herhangi bir mesai kaybına sebebiyet vermeden gerekli kolaylığın sağlanması hususunun karara bağlandığını ve ilimizde de ilgili başbakanlık genelgesinin uygulandığını ifade eden Ali Deniz ve beraberindeki heyet,  ikili öğretim yapan okullarda ilimizde bir uygulama birliği bulunmadığını, Cuma namazı ve ders saatlerinin çakışması nedeniyle ikili öğretim yapan okullarda Cuma gününe mahsus bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu ifade etti. Söz konusu okullarda derse giriş çıkış saatlerinin 30 dakikalık bir ötelemeyle giderilebileceğini dile getiren Ali Deniz, böylelikle il genelinde bir uygulama birliği oluşturulacağını ve yaşanması muhtemel bazı aksaklıkların da giderileceğini söyledi.

Memur Sen Adıyaman Temsilciliği olarak TOKİ ile işbirliği halinde Memur Sen üyesi kamu çalışanlarına konut edindirme projeleri bulunduğunu dile getiren Ali Deniz Adıyaman Valiliği’nden bu konuda destek beklediklerini ifade etti.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ikili öğretim yapan okullarda  Cuma namazı saati ile ilgili mesai düzenlemesi  yapılması için gerekli talimatları vereceğini söyledi.

Vali Mahmut Demirtaş Adıyaman’da Memur Sen üyesi kamu çalışanlarına konut edindirmeye yönelik böyle bir çalışmayı değerlendireceklerini,  Memur Sen Adıyaman Temsilciliğinin kamu çalışanlarına konut edindirme kapsamında oluşturacağı projeyi diğer illerde yapılan uygulamaları da inceleyerek Adıyaman’a uygun teklifi TOKİ’ye iletebileceklerini söyledi.

Konut edindirme hususunda;  Adıyaman’ın, TOKİ’nin gerçekleştirdiği hizmetlerden daha fazla faydalanması için gerekli çalışmaları yürüttüklerini, şu anda gündemde  iki tekliflerinin bulunduğunu söyleyen Vali Mahmut Demirtaş,  Adıyamanlılara nefes aldıracak ziyaret çayı mevkiindeki Beşpınar Projesinin uygulanmasına da değinerek  “her türlü sosyal donatıya sahip olan bu proje, Adıyaman’ın yerel ve kültürel zenginliklerini yaşatacak, koruyacak, geliştirecek ve bu güzelliklerle birlikte Adıyaman halkının sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarına cevap verecek yüksek standartta bir donatı oluşturup, Adıyaman’ın markalaşma yolculuğuna önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Hizmet içi Eğitim Merkezi yapımının hangi aşamada olduğunu soran Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz’in sorusuna karşılık Vali Mahmut Demirtaş, Hizmet içi Eğitim Merkezi için ihale aşamasına gelindiğini, ihalenin önümüzdeki hafta içinde yapılacağını, ayrılan ödeneğin de 33 milyon 586 bin olacak şekilde arttırıldığını söyledi.

 

Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz ilimize yaptığı hizmetlerden dolayı Vali Mahmut Demirtaş’a teşekkür ederek, “ sayın valimizin ilimize hizmet getirecek her türlü çalışmasının destekçisi olacağız” dedi.

AdminAdmin