Spor
Giriş Tarihi : 22-11-2018 23:08   Güncelleme : 22-11-2018 23:08

Dünya Satranç Şampiyonasında Adıyaman Rüzgârı Esti

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Adıyamanlı Satranç Sporcusu İrem Ezra Öz'ü başarılarından dolayı tebrik etti.

Dünya Satranç Şampiyonasında Adıyaman Rüzgârı Esti

İspanya’nın Santiago de Compostela şehrinde 3 -16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen, 90 ülkeden 851 sporcunun katıldığı Dünya Satranç Şampiyonasında (WCCC), 12 Yaş altı Kızlar (U12 Girls) Kategorisinde Türkiye’yi temsilen yarışan İrem Ezra ÖZ, kendi kategorisinde yarışan 107 sporcu içerisinde 8. İle eş puanlı Dünya 9. olarak büyük bir başarıya imza attı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Dünyanın en iyi satranççıları ile yarışan sporcumuz, 11 tur üzerinden yapılan şampiyonada 147 ELO kazanarak en çok uluslararası puan kazanan 3. sporcu ve en yüksek averajla şampiyonayı tamamlayan 5 sporcudan birisi olduğunu söyledi.

Satranç zor bir spor dalı olmasına rağmen Adıyaman’da çok başarılı sporcuların yetişdiğine dikkat çeken İl Müdürü Keleş, şöyle konuştu:

“Satranç, fiziksel gücün hiçbir öneminin olmadığı ve tamamen beyin gücü gerektiren önemli bir spor dalıdır. Sporcumuz İrem Ezra Öz ilimizin gurur kaynağı başarılı bir sporcu olarak Dünya 9’uncusu olduğu için kendisini kutluyorum. 7 yaşından beri satranç oynayan sporcumuz, satranca başladığı günden itibaren katıldığı yurtiçi ve yurt dışı 80 turnuva ve şampiyonanın hemen hepsinden genel ve kadınlar kategorisinde kupa ve madalya kazanarak döndü. Bu başarının bir gün dünya şampiyonluğuna dönüşeceğine eminim. Başta ailesi olmak üzere antrenörünü ve İrem’i gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

AdminAdmin