Sağlık
Giriş Tarihi : 20-01-2016 18:08   Güncelleme : 20-01-2016 18:08

Devlet Hastanesi Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Aracı ile her yerde

Çelikhan İlçe Devlet Hastanesi, gezici ağız ve diş sağlığı aracı 7 bin kişiye ulaştı.

Devlet Hastanesi Gezici Ağız  ve Diş Sağlığı Aracı ile her yerde

İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklen Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Aracı ile Evde Ağız Diş Sağlığı Hizmetleri kapsamında dijital portatif ekipmanı aracılığıyla ağız ve diş sağlığı hizmetleri veriliyor. Adıyaman Çelikhan Devlet Hastanesi, portatif özellik arz eden dijital görüntüleme ve diğer ekipmanlar ile özel olarak donatılan mobil ağız ve diş sağlığı aracıyla, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlara, ağız ve diş sağlığı hizmetleri kapsamında kırsal ve ilçe merkezindeki ilk öğretim çağındaki çocuklarımıza düzenli olarak hizmet veriliyor. İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen proje ile kırsalda yaşayan vatandaşlara sağlıkhizmetine ulaşması kolaylaştırıldı.
2015 yılı mart ayında uygulaması başlatılan ‘Sağlınıza Misafir Olduk Projesi’ ile Çelikhan merkeze bağlı tüm belde ve köylerde yaşayan, çeşitli nedenlerle ağız ve diş sağlığı hizmetlerinden yeterince yaralanamayan bütün vatandaşlara ve okul çağındaki çocuklara ulaşıldı. Proje Çelikhan Devlet Hastanesi’nin özverisi ve katkıları ile sürdürülmeye devam ediliyor.
Çelikhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ağah Bahadır Öztürk, okullarda verilen ve halen altı aylık dönemlerle devam etmesi planlanan proje kapsamında tüm öğrencilere ve ailelerine diş fırçalama, diş sağlığı hakkında bilgilendirmeler yapıldığını belirtti.
Bütün çocuklara diş fırçası ve diş macunu hediye edildiğini kaydeden Dr. Ağah Bahadır Öztürk, “Çocuklarımıza ve ihtiyacı olan vatandaşlarımıza kapsamlı koruyucu ve tedavi edici ağız ve diş sağlığı hizmeti verilmektedir. Projeyle ilçemizde 2013 yılında başlatılan ve her yerde örnek gösterilen Evde Sağlık Hizmetlerine bir hizmet kolu daha eklendi. Talep edildiği taktirde evde sağlık hizmeti alan hastalarımıza ve engelli vatandaşlarımıza da tam anlamıyla evde ağız diş sağlığı hizmeti de verilmektedir. Proje uygulamasının başlamasından bu güne kadar çoğunluğu ilköğretim çağındaki çocuklarımız olmak üzere; ulaşılan yaklaşık 7000 vatandaşımıza ağız ve diş sağlığı muayenesi yapılmış.
Çoğunluğu çocuk olan, yaşlı ve engelli kişilerin içinde bulunduğu muayenesi yapılan vatandaşlarımıza, uygulamanın başlamasından sonraki 10 aylık süreçte koruyucu ve tedavi edici ağız diş sağlığı kapsamında 48 panoramik dijital grafi çekimi, 153 RVG tetkiki, 647 füssur sealant uygulaması, 3 bin 645 kişiye flor uygulaması, 82 diş dolgusu, 53 detertraj, 15 kanal tedavisi, 220 diş çekimi, 2 amputasyon, 16 protez uygulaması yapılmıştır. Çelikhan Devlet Hastanesi’nin büyük ilgi gören bu hizmetinin, 2016 yılında ve ilerleyen yıllarda da devam etmesi planlanmaktadır” diye konuştu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

AdminAdmin