Magazin - Sanat
Giriş Tarihi : 16-08-2016 14:18   Güncelleme : 16-08-2016 14:18

DARBE’YE DARBE TÜRKÜSÜ!

“Sanatçı, halkın sesidir” diyen Tuncay Okutan, 15 Temmuz Darbe Girişiminde de, darbeyi püskürten halkın sesi oldu. 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olaylardan derinden etkilen sanatçı Tuncay Okutan, kaleme aldığı türküyü seslendirdi.

DARBE’YE DARBE TÜRKÜSÜ!
Büyük beğeni alan ve meydanları inleten  “Darbe’ye Darbe”  ismini verdiği türkünün videosunu sosyal medyada paylaşan sanatçı, kısa sürede binlerce beğeni ve yorum aldı.

Sanatçı halkın sesidir...
Sanatçı Okutan;  “Milletimiz paniğe kapılmadan ne yapması gerektiğini iyi anladı ve darbecilere gereken dersi verdi. Sanatçı halkın sesidir, bende sazımla, sözümle meydanlardaki halkımızın sesi olmaya çalıştım. Aşık Mahsuni Şerif üstadımızın eserlerinden de esinlenerek  yürekli milletimize Darbe türküsünü söyleyerek hediye etmek istedim.” dedi.
                                                   
Darbeciler Milletin Tokadını Yedi
Darbeye ‘Darbe’ türküsüyle sosyal medya üzerinden kısa sürede milyonlarca dinleyiciye ulaşan sanatçı Tuncay Okutan, İstanbul’da her gün bütün meydanları gezerek türküsünü söyledi.  Okutan dün akşam da kısıklı meydanda on binlerce kişiye seslendi.
 
Zalimlere ve zulümlere karşıyım
Sanatçı Tuncay Okutan, “Cennet ülkemiz kolay kazanılmadı ki kolay kaybedilsin. Milletimiz 40 yıllık oyunu 4 saatte bozdu. Edirne’den Ardahan’a, Adıyaman’dan İstanbul’a ülkenin her tarafında, her ırktan, her mezhepten, her meşrepten insanımız, bizim insanımız darbeye karşı çıktı, dik durdu, dik duran cumhurbaşkanının, hükümetin yanında yer aldı. Sanatçı, eğer bu halkın içinden çıkmışsa hem halkın yanında durur hem de zorbaların. Bu türküyle zorbaların karşısında durduğumu, halkımızın yanında olduğumu göstermek istedim. Biz hepimiz, bu ülkenin insanıyız. Aynı gemideyiz, aynı kaderi paylaşıyoruz. Bu ülkeye bir şey olursa, ‘bana olmaz’ diyemeyiz. Bunun için bütün zalimlere ve bütün zulümlere karşı çıkmalıyız” dedi.
Demokrasi şölenine destek veren parti liderlerine de teşekkür eden Okutan, “Şehitlerimiz rahat uyusun. Yürekli milletimiz öcünü alacak. Tüm dünyaya mesajı Yenikapı’da ki birlikteliğimizle yolladık. Yenikapı demokrasi şöleninin görüntülerini izleyen her ülke ne demek istediğimizi anlayacak. Türk, Kürt, Laz, Çerkez dünya da var mıdır bunun benzeri. Bölmek istiyorlar bizleri. Gelin canlar bir olalım. İhanet tuzağına halka hizmet dediler, halk tokadı vurunca biz yapmadık dediler.
Bizleri mahvetmek istiyorlardı, tamamen yok etmek istiyorlardı. Fakat bir şeyi bilmiyorlardı; onların a, b, c planları varsa Allah’ın bir planı vardı.”
27 gün süren demokrasi nöbetlerinde, bütün meydanlarda katılımcıları söylediği türkülerle coşturan sanatçı Tuncay Okutan, “Batılı darbe destekçileri bilsin ki, ecdadımızın yarım bıraktığını bu millet tamamlayacak.” dedi.
 
 
 
 
AdminAdmin