Çelikhan
Giriş Tarihi : 10-12-2019 17:17   Güncelleme : 10-12-2019 17:17

Çelikhan TOKİ'de Sorunlar Bitmiyor!

22-25 Ekim tarihleri arasında hak sahiplerine teslim edilen Çelikhan TOKİ Konutlarında başta su sıkıntısı olmak üzere sorunlar bitmek bilmiyor.

Çelikhan TOKİ'de Sorunlar Bitmiyor!
Yıllardır konutların bitirilmesi ve teslim edilmesi adeta yılan hikayesine dönen Toki konutları, nihayet bitti ve teslim edildi ancak vatandaşlar evlerine yerleştiği günden beri rahat yüzü göremedi.

-SULAR AKMIYOR-
Teslim edilen 252 konut ve açılışı yapılan okulda içme suyu günde 1-2 saat, bazen de iki günde bir akarken depolar dolmadığı ve sık sık Hidrofor arızası yaşandığı için vatandaşlar susuz kaldıklarını belirtti. Bazı binalarda  oturanlar itfaiye ve tankerlerle depolara su taşıdıklarını ancak bunun yeterli olmadığını ifade etti. Tarımsal sulamanın olmadığı bir dönemde bu şekilde olursa yaz döneminde büyük sıkıntılar yaşanacağını belirten vatandaşlar bu nedenle acilen bir çözüm bulunmasını istediler. 

-KALORİFERLER YANMIYOR-
Bir çok binanın ve okulun kalorifer tesisatında sorun olduğu, boruların yanlış bağlandığı ve bu nedenlerle evlerinin ve okullarının ısınmadığını belirten vatandaşlar, kış ortasında adeta kaderlerine terk edildiklerini belirtti.

-MÜTEAHHİT TÜM SORUNLARA KARŞI İLGİSİZ-
Tüm sorunları yetkililerle paylaştığını belirten Toki sakinleri, Müteahhitin hiçbir sorunu umursamadığını ve çözüm sunmadığını belirterek Kaymakam ve Belediye Başkanından yardım istediklerini ifade ettiler.

-TOKİ YOLU TEK ŞERİT-
Toki konutları bağlantı yolunun projede yirmi (20) metre genişliğinde olduğunu ama hazine arazisi olmasına rağmen birilerine peşkeş çekilerek daraltılıp tek şerit yapıldığını belirten vatandaşlar, iki aracın yanyana geçemediğini, özellikle kar yağdığında neredeyse trafiğe kapandığını belirterek, oralara henüz ev yapılmamışken yolun genişletilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Şikayetlerin Çelikhan Kaymakamı Abdullah Demirdağ'a aktarılmasıyla Kaymakam Demirdağ alana giderek incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında Kaymakam'a sorunları yerinde aktaran vatandaşlar Kaymakam'dan çözüm bulunmasını istediler..



Resimde görüldüğü gibi yolun iki kırmızı alan arasında olması gerekirken sadece siyah çizgi ile belirtilen şekilde yapıldığı ve büyük oranda daraltıldığı görülmektedir.
AdminAdmin