Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 16-05-2019 08:01   Güncelleme : 16-05-2019 08:01

ÇELİKHAN'LILARA CEZAEVİ YOLU GÖRÜNÜYOR

2 Yıl önce çıkarılan Tütün yasasının yürürlüğe girmesine 2 aydan az bir zaman kalması, başta Çelikhan halkı olmak üzere tüm Adıyaman dağ köylerini ve tütün ile geçimini sağlayan yüz binleri tedirgin ediyor.

ÇELİKHAN'LILARA CEZAEVİ YOLU GÖRÜNÜYOR
Yasanın yürürlüğe girme tarihi olan 2 Temmuzun yaklaştığını belirten çiftçiler, kooperatif yönetmenliğinin daha çıkmadığını, kooperatiflerin nasıl olacağı konusunda bir belirsizlik oluğunu ve bu belirsizliğin üreticileri oldukça tedirgin ettiğini belirtiyorlar. Yasa mevcut haliyle yürürlüğe girdiği takdirde tütün ticareti yapanlar 3 ile 6 yıl arasında hapis cezasına çarptırılacak.

CHP milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin konuyu TBMM’de gündeme getirdiğini, ancak iktidar partisinin konuyu ele almadığı sürece bir sonucun çıkmayacağını bildiklerini belirten üreticiler, belirsizliğin ekonomilerini ciddi manada etkilediğini ve bu durumun açığa kavuşması için zamanın kalmadığını belirttiler.
Kooperatif konusunun netlik kazanması ve gerekli yönetmeliklerin hazırlanması adına hiç olmazsa sürenin en az 2 yıl daha uzatılması gerektiğini kaydeden üreticiler, iktidar partisinin Adıyaman milletvekillerinin üzerine düşeni yapması ve yasanın yürürlüğe girmesini erteletmeleri gerektiğinin altını çizdiler.
Tütünün Çelikhan’ın can damarı olduğunu bilmeyenin olmadığını belirten üreticiler, milletvekillerinin bir an önce TBMM gündemine konuyu taşımalarını ve süreyi uzatmalarını istediler.
 
AdminAdmin