Çelikhan
Giriş Tarihi : 27-12-2020 15:58   Güncelleme : 27-12-2020 15:58

Çelikhan'lılar Kısıtlamalara Uyuyor

Covid-19 salgını nedeniyle yurt genelinde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına Çelikhan'lılar uyuyor.

Çelikhan'lılar Kısıtlamalara Uyuyor
Uygulanan kısıtlamalar sayesinde Çelikhan'da da vaka sayılarında büyük oranda azalma görüldüğü açıklandı. 

Çelikhan Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada:
"Kıymetli Hemşehrilerim,
Covid-19 olayının yarattığı büyük tehlike ülkemizde ve ilçemizde hala devam etmektedir.
Beraber aldığımız tedbirlerle vaka oranımızda yüzde beşyüze varan iyileşmeler görülmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımıza teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.
Ancak özellikle güneşli günlerde rehavete kapılmamalıyız. Covid-19 tehlikesinin çok hızlı yayıldığını bir anda en başa dönebileceğimizi unutmayalım. #BirAndaEnBaşaDönmek
Lütfen mümkünse #EvdeKalalım, yaşlılarımızı ve çocuklarımızı evde kalmaları noktasında takip edelim. Dışarıda temasla çalışmak zorundaysak evimize döndüğümüzde risk gruplarımızla temas kurmamaya özen gösterelim.
Ülkemiz genelinde kahvehane, kıraathane, çay bahçesi gibi işletmeler #kapatılmıştır. Ancak Kaymakamlığımızca bu işletmelerimizin #Çayocağı şeklinde çalışmalarına izin verilmiştir. Bu işletmelerimizde sandalye - masa bulundurmak, oturmak, maske çıkararak çay - kahve - sigara vs. içmek işletme sahiplerimizi zor durumda bırakmaktadır. Lütfen genel sağlığımız için anlayış gösterelim.
İlçemiz genelinde #masketakmazorunluluğu vardır. Lütfen maskelerimizi çıkarmayalım. #Çekirdekaile dışında kimse ile #Temas etmemeye özen gösterelim.
Özellikle dışarıda bulunduğumuz sosyal ortamların #uymasızorunlukurallarınıbilelim, uyaralım ve kurallara uyalım.
Lütfen kendimizin ve ailemizin dışındaki diğerlerinide düşünelim. Yaptığımız bir hatanın bilmediğimiz bir evde bilmediğimiz bir hayatta bilmediğimiz bir yaşamda hayatların canların yok oluşuna sebep olacağını unutmayalım. #Empati
Tüm vatandaşlarımıza, başta sağlık çalışanlarımız ve kolluk görevlilerimiz olmak üzere bu süreçte emeği olan tüm kamu çalışanlarımıza teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim."
 
AdminAdmin