Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 14-09-2020 14:27   Güncelleme : 14-09-2020 14:27

Çelikhan'da Sigara Denetimi Yapıldı

4207 Tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun kapsamında Çelikhan TSM koordinatörlüğünde Çelikhan Kaymakamlığı, Çelikhan Emniyet Amirliği, Belediye Başkanlığı personellerinden oluşan ekiplerce İlçe merkezinde denetim gerçekleştirdi.

Çelikhan'da Sigara Denetimi Yapıldı
Denetime Çelikhan Toplum Sağlığı Merkezi personeli, Çelikhan Kaymakamlığı personeli, Polis memurları ve Zabıta ekipleri katılırken, yerel basın eşlik etti.
Çelikha'da Sağlık, Emniyet ve Zabıta personelinden oluşan denetim ekipleri, kapalı alanlarda sigara yasağına karşı denetimlerini sürdürürken, İlçemizde Kıraathane, market, berber dükkanları ve diğer işyerlerine yönelik yapılan denetimlerde iş yeri sahipleri sigara yasağıyla ilgili mevzuat konusunda bilgilendirildi. Denetimlerde vatandaşların ve iş yeri sahiplerinin bu yasaklara uyduğu görüldü. Öte yandan yasaklı alanda sigara kullanımına tanık olan vatandaşların “Yeşil Dedektör” uygulaması ya da Bakanlığın ALO 184 iletişim hattı üzerinden şikayette bulunabilecekleri söylendi.

“AMAÇ FARKINDALIĞI ORTAYA ÇIKARMAK”

Denetimler sonrasında açıklamada bulunan yetkililer; “4207 sayılı kanuna istinaden kapalı alanlarda sigara içme yasağı olduğu için sağlık bakanlığı koordinasyonluğunda bu denetimlerimizi yapıyoruz. Bakanlığımız bu konuyu önemsiyor. Özellikle kapalı alanlarda sigara içmenin insan sağlığı üzerinde olan etkileri biliniyor. O yüzden bu konuda hem farkındalığı ortaya çıkarmak hem de kurumlarımızın iş birliğini göstermek maksatlı denetim yaptık” dedi.
 

“İDARİ PARA CEZA UYGULANMAKTADIR”

4207 sayılı kanun kapsamında kapalı alanlarda yapılan denetimlerde ihlallere karşı idari ara ceza uygulanacağına vurgu yapılırken; “Tütün içersin ya da içermesin tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü ürün ( elektronik sigara, bitkisel nargile vs.) 4207 sayılı kanunda yapılan değişiklik ile bu kanun kapsamında tütün ürünü olarak kabul edilmiştir. Kapalı alanlarda bu ürünlerin kullanılmamasına yönelik denetimler yapılmakta ve ihlal durumunda idari para ceza uygulanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.




AdminAdmin