Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 23-04-2022 12:55   Güncelleme : 23-04-2022 12:55

ÇELİKHAN'DA 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI KUTLANDI

Gazi Meclisimizin kuruluşunun 102. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çelikhan'da coşkuyla kutlandı.

ÇELİKHAN'DA 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI KUTLANDI
Pandemi nedeniyle 2 yıldır düzenlenemeyen 23 Nisan kutlamaları covid-19 salgınının azalmasından sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi Çelikhan’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.  
Çelikhan’daki 23 Nisan kutlamaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
Çelikhan Ortaokulu bahçesinde gerçekleşen törene Çelikhan Kaymakamı Abdullah ARSLANTÜRK, Belediye Başkanı Mustafa BULUT, İlçe Jandarma Komutanı Emrah DAĞLI, İlç Emniyet Amiri Hacı Bayram ARPACI, Siyasi Parti Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Çelikhan Kaymakamı Abdullah ARSLANTÜRK ve Belediye Başkanı Mustafa BULUT, çocukların ve törene katılanların  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.


Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlç Milli Eğitim Müdürü Resul ACAR yaptı.   Milli egemenliğe değinerek çocuklara seslenen Acar konuşmasına şöyle devam etti;
“Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisiydi.

Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla Ulusal Egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz.” dedi.   

Yapılan konuşmanı ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Çelikhan'daki tüm okulların ortak katılımıyla hazırlanan etkinlikler segilendi, öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu, halkoyunları gösterisi yaptı. 
Anaokulu öğrencilerinin hazırladıkları gösteriler törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. 

 
AdminAdmin