Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 02-08-2020 13:11   Güncelleme : 02-08-2020 13:11

Çelikhan Çayı Mikrop Saçıyor!

Çelikhan'ın güneyinde bulunan Çelikhan Çayı, bakımsızlıktan ve pislikten dolayı mikrop saçıyor.

Çelikhan Çayı Mikrop Saçıyor!
İlçenin güneyinde bulunan, tarımsal sulama ve kanalizasyon suyunun birbirine karıştığı Çelikhan Çayı adeta pislik yuvasına dönmüş durumda. Geçtiğimiz yıllarda bir kısmı ıslah edilen derenin üstü açık olduğu için yaydığı kötü koku ve çirkin görüntü vatandaşları isyan ettiriyor. 
Vatandaşlar derede herhangi bir temizlik ve bakım yapılmadığını, dere yatağının içindeki pislik ve çöplerden dolayı şikayetçi olduklarını ifade etti. Dere içinde kanalizasyonun açıktan aktığını, derenin bakımsız bir hal aldığını söyleyen vatandaşlar, derenin insan sağlığı için tehdit oluşturduğunu bildirdi.


Çevrede bulunan evlerin kapı ve pencerelerin kokudan dolayı açamadıklarını bildiren vatandaşlar deredeki pisliklerden ötürü sinek ve haşeratların evlere kadar girdiklerini ifade ederek yetkililerin burada acilen bakım çalışması yapmaları ve kanalizasyonun temiz sudan ayrılması gerektiğini ifade ettiler.

Not: Kanalizasyon altyapı çalışmaları devam ediyor. Bu proje tamamlandığında temiz su ve kanalizasyon suyu birbirinden ayrılacak. Ancak dere yatağının acilen temizlenip dezenfekte edilmesi gerekiyor.
AdminAdmin