Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 18-02-2020 19:22   Güncelleme : 18-02-2020 19:22

Çelikhan Belediye İş Hanı Yıkıldı - Videolu

Çelikhan'da bir sayfa kapandı. Elazığ depreminden sonra depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verilen Belediye İş Hanının yıkımına başlandı.

Çelikhan Belediye İş Hanı Yıkıldı - Videolu
Cumhuriyet Meydanında 90'lı yıllarda yapılan ve Çelikhan'ın en büyük binası konumunda bulunan Belediye İş Hanı önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Bora zamanında uzmanlar tarafından incelenmiş ve çürük olduğu ortaya çıkmıştı. O dönem yıkılması konusu tartışılmış ancak iş hanındaki kiracılarla uzlaşı sağlanamadığı için yıkımından vazgeçilmişti.

24 Ocakta Elazığ'da meydana gelen depremin Çelikhan'ı da sallamasından sonra riskli binalar konusu tekrar gündeme gelmiş ve Cumhuriyet Meydanında bulunan Avcı kulübü ve Belediye iş hanının yıkımına karar verilmişti. Binaları tahliye etmeleri için esnafa verilen 10 günlük sürenin dolmasının ardından Avcı kulübü binası ve Belediye iş hanı binasının yıkımına başlandı. 
Yıllardır meydanda bulunan binanın yıkımını vatandaşlar meraklı gözlerle izledi.

Belediye kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre yıkılan binaların yerine yeni binalar yapılamayacak ve cumhuriyet meydanı alanına dahil edilecek.

AdminAdmin