Çelikhan
Giriş Tarihi : 12-06-2019 21:08   Güncelleme : 12-06-2019 21:08

Çelikhan Aren Deresindeki Viraj Genişletiliyor.

Çelikhan - Sürgü yolu Aren deresi mevkisinde yol genişletme çalışmalarına başlandı.

Çelikhan Aren Deresindeki Viraj Genişletiliyor.

Çelikhan-Sürgü-Malatya karayolunun 5’ci kilometresinde bulunan ve araç sürücülerinin korkulu rüyası olan aren mevkisindeki 700 metrelik yol karayolları tarafından genişletiliyor.

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Şantiye Şefi Hüseyin Doğan, yaptığı konuşmasında, Çelikhan-Sürgü-Malatya karayolu Aren mevkisinde 700 metre uzunluğunda 6 metre genişliğinde önüne duvar yapılacak şeklinde tasarlanmış, yıllardır ölümcül kazalara sebep olan virajlı yolun karayolları bölge müdürlüğü tarafından genişletildiğini ifade etti.

Virajın her iki yanın da heyelan meydana geldiğini ve sürekli yola taş düşerek kapanmasına sebep olduğunu belirten Doğan, şöyle devam etti:

"Kışın mevsiminde özellikle kuzey bölgesi olduğu için kar erimesi ve buz erimesi olmuyordu. Bunun için karayolları bölge müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak özel firma tarafından 700 metrelik viraj yolu genişletiliyor. Trafik kazalarına sebep olan ölümcül virajı genişletip araç trafiğini rahatlatmak için çalışmalarımız ivedi bir şekilde sürdürülüyor."

Doğan, “Çelikhan-Sürgü arası 17 kilometrelik yolun genişletmesi içinde proje çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Ama ihale aşamasında olan yolun ihalesi yapılıp yeni bir güzergâh üzerinde yol çalışması yapılacaktır” dedi.

AdminAdmin