Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 14-11-2016 12:35   Güncelleme : 14-11-2016 12:35

Çat Barajı Tüneli Ve Yeşiltepe Göleti Temeli Atıldı

Çelikhan Çat Barajı sulama tüneli ve Yeşiltepe köyü Göletinin temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atıldı.

Çat Barajı Tüneli Ve Yeşiltepe Göleti Temeli Atıldı
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımı ile Adıyaman’da yapılan temel atma töreninde Çelikhan ilçesinin arazi suyu ihtiyacını karşılayacak olan Çat Barajı tüneli ile Yeşiltepe köyümüze yapılacak olan Gölet(Küçük baraj) in temeli atıldı.
Temel atma töreninden sonra bir açıklama yapan Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, uzun uğraşlar sonucu nihayet sonuca ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Başkan Bulut yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti:” 2004 yerel seçimlerinin hemen ardından ilk meclis toplantısında gündeme getirdiğim Çat Barajı tüneli işi nihayet 12 yıl sonra gerçekleşiyor. projenin bu aşamaya kadar gelmesinde çok büyük emekler verildi.  Proje aşaması bizleri çok yordu. Bu işin projelendirmesi aşaması 5 yıldan fazla sürdü. 4 defa proje revize edildi. Sonuç olarak büyük uğraşlar verdiğimiz bu çalışma olgunlaşıp bu aşamaya geldi. Cumartesi günü sayın Bakanımız ve Milletvekillerimizin katılımı ile temeli atıldı. Projenin hayata geçmesinde emeği olan Başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, TBMM başkan vekilimiz Ahmet Aydın, Milletvekillerimiz Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat,Salih Fırat,geçmiş dönem milletvekillerimiz ,partimizin her kademesinde görev almış gönüldaşlarımız ve Devlet Su İşleri Heyetine çok teşekkür ediyorum. “dedi.
Başkan Bulut açıklamasında; bir diğer önemli çalışma olan Yeşiltepe köyümüze Gölet projesidir. Bu projemizinde temeli atıldı. Bu göletimiz sayesinde Yeşiltepe köyümüzün arazileri suya kavuşacak ve köylülerimiz rahata kavuşacaktır.”dedi.
 
AdminAdmin