Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 29-09-2016 12:25   Güncelleme : 29-09-2016 12:25

ÇAT BARAJI TÜNELİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Çelikhan ilçesinde yapılacak olan Çat Barajı Sulama Tüneli işi için firma çalışmaya başladı.

ÇAT BARAJI TÜNELİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI
2004 yılında gündeme gelen ve o günden bugüne kadar sürekli uğraş verilen Çat Barajı Sulama Tüneli’nde çalışmaları nihayet başlıyor.
DSİ Bölge Müdürü  Emrah Köleoğlu, Kaymakam Adem Kaya, Belediye Başkanı Mustafa Bulut,İl Müdürü Hakan Kaya ve beraberinde ihaleyi alan firma yetkilileri birlikte tünelin yapılacağı bölgeyi gezdi. Firma yetkilileri ve DSİ Adıyaman Şube Müdürü Hakan Kaya, yetkilere bilgi verdi.
Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, yaklaşık 12 yıldır gündeme getirdikleri bu tünel çalışmasının başlamasının ve bitmesinin en güzel müjde olduğunu söyledi.
Bulut, “Halkımızın tek geliri tarım, tarım ise tütündür. Halkımız elektrik enerjisi ile sulama yapmaktadır. Buda ciddi ekonomik maliyet getirtmektedir. Tünelin bitirilmesi ve kapalı sistemin dereye girmesi ile birlikte halkımız rahat edecek, sulama suyu ücreti asgari bir orana düşecektir.
Bu proje için çok emek verdik. Defalarca Ankara’ya gittik. Milletvekillerimiz her ilçemize geldiğinde gündeme getirdik. Bu sürecin bu noktaya gelmesinde Başta TBMM Başkan vekili Ahmet Aydın, Milletvekillerimiz Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat,Salih Fırat,eski vekillerimiz Mehmet Erdoğan, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, DSİ Bölge Müdürlüğü, Adıyaman Şube Müdürümüz Hakan Kaya, Ak Parti  teşkilatlarımız ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
DSİ 20.bölge Müdürü Emrah Köleoğlu ise çalışmanın hızlı bir şekilde başladığını ve 2017 sonunda çalışmayı bitirmeyi öngördüklerini belirtti.
 
AdminAdmin