Magazin - Sanat
Giriş Tarihi : 17-06-2014 01:29   Güncelleme : 17-06-2014 01:29

ÇAR-İ GAH İlahi Grubundan Muhteşem İlahi Albümü

Malatya ve Adıyaman'ın gururu olan Çelikhan'lı Öğretmenlerin kurduğu ÇAR-İ GAH İlahi Grubu Çıkardıkları Albüm ve Kliplerle Halkın Beğenisini kazanmaya devam ediyor.

ÇAR-İ GAH İlahi Grubundan Muhteşem İlahi Albümü

Bundan yaklaşık 1 yıl önce albüm çalışmalarına başlayan, çıkardıkları kasetle müzik piyasasına adım atan ÇAR-İ GAH ilahi grubu okudukları eserlerin çoğunun söz ve müziklerinin kendilerine ait olduğunu söylediler.

Çar-i GAH ne demektir?

Kelime olarak Çargah olarak bilinir. Çargâh müzikte bir makam ve rivayetlere göre Efendimizin (s.a.v) en çok sevdiği makam olarak ta bilinmektedir. Hatta ilk ezanı okuyan Bilal-i Habeşi (r.a) bu makamda okuduğu da bilinmektedir. Bu nedenle grubun ismi ÇAR-İ GAH olarak verildi.

İlahi grubunuz ne amaçla kuruldu ve amacınız nedir?

Son zamanlarda ilahi sektöründe yaşanan durgunluk, çıkan çoğu eserlerin aynı tarzda olması, dinleyicileri farklı tarz arayışı içine sürüklemiştir. Bu eksiklikler bizi bu yola sevk etmiştir. Amacımız ise albümümüzü dinleyenlerde çok iyi bilecekler ki çok farklı bir tarza sahibiz, ilahi – ezgi ve kum sanatını birleştirerek ilahi sektörüne farklı bir nefes katmak amacındayız. İnşallah bu konuda da halkımızın dualarıyla başarılı olacağımıza inanıyoruz.

Farkınız Nedir?

İlahi sektöründeki tarzın dışına çıkarak ilahi ve ezgilerimizi biraz daha özgün tarzda icra etmek gayretindeyiz ve aynı zamanda Kum sanatı ile de birleştirerek ilahi ve ezgileri daha kalabalık kitlelere ulaştırmak istememizin farkımız olduğunu düşünüyoruz.

Nerelere Gidiyorsunuz?

Daha yeni kurulmuş bir grup olarak şu ana kadar sadece İl ve ilçe merkezinde konserlerimiz oldu. Bundan sonra inşallah tüm Türkiye genelinde konserlere, etkinliklere davet edilirsek gitmeyi düşünüyoruz.

Son Olarak Albümünüz Hakkında Bilgi Verir misiniz?

Albümümüz yaklaşık 1 ay önce çıktı ve grup olarak albümden kar amacı gütmediğimiz için single olarak çıkardık. Albümümüz 10 parçadan oluşmaktadır. Bu parçalar sırasıyla,

Sesleniş adlı ilk albümümüzde yer alan eserler ise şunlardır.

1- Bedir: Dostlarımızdan Edebiyat Öğretmeni Mehmet Sait KARCI’YA ait olan marş olarak bestelediğimiz bu şiir Peygamber sevdalısı gençliğin yeniden uyanışını anlatıyor.

2-Beni Candan Usandırdı: Divan Edebiyatının ünlü şairi Fuzuli’ye ait olan bu şiiri ezgi tadında besteleyerek dinleyicilerimizle buluşturduk.

3-Sene 571: Peygamber efendimize duyulan sevgiyi ve Peygamber Efendimizin ümmetine olan şefkatini dua ve zikirle süsleyerek anlatan güzel bir ilahi.

4- Muhammedim: ( S.A.V.): Söz ve Bestesi grubumuza ait olan ve Peygamberimizin Mi’rac’ını tasavvuf müziği tadında dinleyicilere sunduğumuz bir eserdir.

5-Deli Gönül: Söz ve Bestesi grubumuza ait olan bu ezgide hak yolunda mücadele edenler anlatılmaktadır.

6-Derman İsterim: Söz ve Bestesi Grubumuza ait olan bu ilahi her derdin dermanı olan yüce Rabbimize dua edilen bir eserdir.

7- Gül Yüzünü: sözlerine çoğumuzun aşina olduğu bu anonim ilahiyi grubumuz farklı bir yorumla sizlere sunmaktadır.

8-Annem Nerde: Söz ve Bestesi grubumuza ait olan bu ezgide zulüm altında olan bir çocuğun ümmete seslenişi işlenmektedir.

9- Ah Nice bir Uyursun İlahisi: Yunus Emre ye ait olan bu şiiri kendimize has tarzımızla yorumlayarak albümüz de yer verdik ayrıca ilk klibimizi çektiğimiz ilahimizdir. Ve bu kilibimizi Malatya merkez, Battalgazi ve Orduzu da çektik

10-Şefaatine Muhtacım: Hz. Peygambere duyulan sevgiyi dile getirdiğimiz ve O’ndan şefaat dilediğimiz bu ilahide sözü bestesi grubumuza ait olan bir eserdir.

 

ÇAR-İ GÂH İlahi- Ezgi ve Kum Sanatı grubu Farklı tarz ve sanatların ortak çalışmasını bir arada izleme fırsatı sunuyor . Sesleniş adı albümüyle müzik piyasasına adımımızı attık. Albümümüzde 10 eser bulunmaktadır. Eserlerimizi sesleniş albümümüzden veya https://www.facebook.com/carigahilahigrubu adresimizden dinleyebilir ve bizleri takip edebilirsiniz. Konser ve organizasyonlarınızda İlahi- ezgi ve Kum Sanatını bir arada görmek ve gönül dünyanıza doyumsuz bir zaman dilimi yaşatmak istiyorsanız şu numaralardan bizlere ulaşabilirsiniz.

 

0535 200 30 69 & 0543 626 57 26

Kaynak: Malatya Haber Ajansı

AdminAdmin