Pınarbaşı
Giriş Tarihi : 10-11-2014 10:30   Güncelleme : 10-11-2014 10:30

Çalğan:”Orta doğunun özgürleşmesi Kürt ve Türk kardeşliğinden geçer.”

Bulam Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla Zerban Ziyaretgahı'nda Aşure etkinliği düzenledi.

Çalğan:”Orta doğunun özgürleşmesi Kürt ve Türk kardeşliğinden geçer.”

"Sakladığın değil paylaştığın senindir. Kobanê'den göç etmek zorunda kalan ailelere yardım elimizi uzatalım" pankartının açıldığı etkinliğe HDP ve DBP il ve ilçe teşkilatları, PM üyeleri ile İHD üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Etkinlikte konuşan Bulam Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Çalğan, IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarına dikkat çekti. Çağan, "Dün Kerbela'da katliam yapan zihniyet bugün aynı şekilde Kobanê'de katliam yapmaya çalışıyor. 1334 yıl önce olan bir olay ne yazık ki orada kalmadı. Tarih Ortadoğu'da Kobanê'de, Şengal ve Musul'da tekerrür ediyor. Birileri tarafından beslenen ve orta doğuya salınan çeteler yine işbaşında sivilleri katlediyor. Ama buna karşı insanlık için direnenlerde alanda 1334 yıl önce bu zihniyete karşı nasıl direniş olduysa bu günde Kobanê'de yine aynı direniş var. Bu direniş devam edecektir" dedi.

Orta doğunun özgürleşmesinin yolunun sadece Türk ve Kürt kardeşliğinden geçtiğini kaydeden Başkan Çalğan,bunun için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğinin altını çizdi

Canlar Kobanê için semaha durdu

Kerbala'daki insanlık dışı zihniyetin bugün Ortadoğu'da aynı tavırları sergilediğini belirten alevi Dedesi Ali Büyükşahin ise, "Bugün Müslüman'ım diyen bütün ülkelerin başta Şengal ve Kobanê olmak üzere Ortadoğu'da bu canilerin yaptığı katliamlara sessiz ve seyirci kalıyor. Bu yaşananların İslam dini ile hiçbir alakası yoktur çünkü İslam dini hoşgörü dinidir ve bu dinde cana kıymak yoktur" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Semahlar Kobanê için dönülürken yurttaşlara ve katılımcılara Aşure ikramı yapıldı.

 diha

2.20141110093906.jpg

3.20141110094002.jpg

4.20141110094243.jpg

AdminAdmin