Spor
Giriş Tarihi : 30-04-2016 01:35   Güncelleme : 30-04-2016 01:35

ÇADIRKENTTE DOSTLUK VE KARDEŞLİK MAÇI

Adıyaman Valiliği, GAP İdaresi Başkanlığı ve Yamanspor'un katkılarıyla Adıyaman Çadırkentte kalan Suriyeli sığınmacılar ile Adıyamanlı sporcular arasında dostluk ve kardeşlik maçı yapıldı.

ÇADIRKENTTE DOSTLUK VE KARDEŞLİK MAÇI
Çadırkentte yapılan dostluk maçına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, Levent Öztin, AFAD Müdürü O. Ertuğrul Altuğ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Gençlik ve Spor Müdürü S. Ahmet Bağcı, Yamanspor Başkanı Abdurrahman Vural ve çok sayıda Suriyeli seyirci katıldı.
Maç öncesi Suriyeli mülteciler üzerinde "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na ve Adıyaman Halkına Minnettarız" yazılı pankart açarak seyircileri selamladı.
Suriyeli iki çocuk çadırkentte gerçekleştirdikleri sosyal etkinliklerden dolayı Vali Mahmut Demirtaş'a ve GAP İdaresi Başkanına çiçek takdim etti.
Vali Mahmut Demirtaş'ın topa vuruşuyla başlayan ve çekişmeli geçen maçta Suriye Karma Takımı Adıyaman Karma Takımını 5-0 yenerek dostluk ve kardeşlik galip oldu. Maçın bitiş düdüğü ile her iki takım oyuncuları birbirini alkışlayarak sarıldılar.
Vali Mahmut Demirtaş, maç sonucunda dostluk ve kardeşlik kupasını Suriyeli sporculara vererek, her iki takımı da gösterdikleri centilmenlikten dolayı tebrik edip, dostluk maçının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek plaketlerini takdim etti. 
Suriyeli sığınmacılar ise Vali Mahmut Demirtaş'ı uzun süre alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu.
Maç sonrası Adıyaman Halk Oyunları ekibi folklor gösterisi sundu. Suriyeli Anaokulu çocuklarının yaptıkları gösteriler ve açtıkları Türkiye Haritası programa renk katarak büyük alkış aldı.    
 
AdminAdmin