Adıyaman
Giriş Tarihi : 02-06-2019 02:36   Güncelleme : 02-06-2019 02:36

Bayramda Sürücülerin Karnesi, Çocuklardan

Adıyaman'da, Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince yurt genelinde başlatılan 'Karnemi dolduruyorum, trafiğe güvenle çıkıyorum' projesi kapsamında öğrencilere trafik sürücülerin notlarının verilmesi için karne dağıtıldı.

Bayramda Sürücülerin Karnesi, Çocuklardan

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri tarafından Türkiye genelinde başlatılan 31 Mayıs-20 Haziran 2019 tarihleri arasında 100 kişinin bisikletle ödüllendirileceği 'Karnemi dolduruyorum, trafiğe güvenle çıkıyorum' projesi kapsamında seyahat sürücülerin yanında bulunan öğrencilere seyir halindeki kuralları işaretleyeceği karneler dağıtıldı.

Adıyaman-Kahramanmaraş karayolunun 15'inci kilometresinde oluşturulan yol uygulamasında durdurulan otomobille bulunanlar yaşam tünelindeki trafik konulu kısa gösterimin ardından sürücülere bilgilendirme yapılarak araçlarda bulunan öğrencileri ise seyahat boyunca sürücünün hatalarını ve yaptığı doğruları işaretleyecek karneler verildi.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Komiser Onat, yaptığı açıklamda, şunları ifade etti:

"Bilindiği gibi 2018 yılı içerisinde hayata geçirilen 'Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük' ve 'Bu Yolda Hep Birlikteyiz' kampanyaları ile 2019 yılında 'öncelik hayatın öncelik hayatın' sloganıyla başlatılan 'Yaya Öncelikli Trafik Kampanyası' devam etmektedir. Bu faaliyetlerin devam niteliğinde, bayram tatili süresince çocuklara yönelik 'Karnemi Dolduruyorum Trafiğe Güvenle Çıkıyorum' sloganıyla 100 çocuğa bisiklet yarışması düzenlenmiştir. Ramazan Bayramı tatili süresince yapılan denetimler esnasında ve yaşam tüneli eğitim noktalarında sürücülere ve yolculara emniyet kemeri, cep telefonu ve hız konusunda bilgilendirme yapılırken, ailesiyle birlikte seyahat eden çocuklara da 'Sürücü Karnesi' dağıtımı yapılmaktadır. Çocuklara seyir halindeyken ebeleyenlerin yaptıkları kural ihlallerinin bu karneyle işaretlemeleri ve karne doldurduktan sonra karnenin fotoğrafını 20 Haziran'a kadar #ftarfikkarnem hashtagini etiketleyerek @TrafikEGM Twitter adresine göndermeleri durumunda 100 bisikletten birinin sahibi olabilecekleri bilgisi verilmektedir."

Sürücüler ise uygulamadan memnun olduklarını ve yola çıkacak olan sürücülerin dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

AdminAdmin